Skocz do zawartości
pako_kinG

LCD czy CRT?

Rekomendowane odpowiedzi

zalezy co robisz na kompie. Jesli kompa uzywasz do projektowania roznego rodzaju planow, przekrojow etc. gdzie wazny jest kazdy detal ktory widzisz na ekranie monitora to niestety nawet najlepszy LCD nie dorowna monitorom CRT. Jesli zas kompa uzywasz do grania i do czysto amatorskiej "zabawy" na kompie to bierz LCD w sumie oczy ma sie tylko jedne :)

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież wiem o tym oczym ty napisałeś, a ja chcę wiedzieć jaka najlepsza jest 15 z LCD

najlepszym sposobem na to bedzie chyba poczytanie testow na necie i porownanie ktory LCD otrzymywal najlepsze rekomendacje. Na forum bedziesz mial ciezko zdobyc jednoznaczna odpowiedz malo kto ma bezposrednia stycznosc/moznosc testowania roznych monitow LCD to jakby nie bylo jeszcze b. drogi sprzet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zadnego lcd nie bierz nie oplaca sie , kupe kasy kosztuje dobra 15lcd a to tylko 15" boze nigdy bym nie kupil 15" porazka 1024 do internetu czy worda , a pozatym lcd jeszcze nie jest takie dobre jak to niektorzy twierdza bawilem sie wieloma sztukami od beliney do sony wlacznie , dla mnie zaden nie dorownuje monitorom CRT z plaskimi kineskopami FLATRON / TRINITRON FD / DIAMONDTRON i sa duzo tansze od lcdkow. Najbardziej wkurza mnie w LCD to ze jak zmniejszysz rozdzielczosc obraz robi sie gorszy, jedyna mocna zaleta to ladny wyglad i ilosc miejsca zajmowanego przez lcd, techniczne aspekty lcd dla mnie porazka pozdrawiam.... (ale sa gusta i gusciki) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...