19dobrzyk64 Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 Witam. Niedawno stałem się właścicielem drukarki brother DCP-375CW. Jako że posiadam w domu komputer stacjonarny oraz notebooka to chciałbym się połączyć z tą drukarką bezprzewodowo. Mam już połączony w ten sposób internet poprzez router {asus wl500G premium). Samą drukarkę skonfigurowałem poprawnie ponieważ w jej ustawieniach wyświetla: stan - połączony sygnał - mocny sieć - dom czyli wydaje się że wszystko ok. Jednakże gdy instaluję sterowniki już na komputerze to podczas wyszukiwania drukarki jej nie wykrywa. Tak więc zdaje mnie się że problem polega na tym że drukarka widzi router i jest z nim połączona, jednakże już router nie udostępnia tej drukarki na komputer oraz notebooka. Co z tym fantem zrobić? PS. na kompie mam Windows 7, natomiast na notebooku Vista. Za pomoc z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Zamiast najpierw instalować sterowniki, najpierw dodaj ją w panelu sterownia i wtedy bezproblemowo samo powinno ją dodać. Adres ip w brother'ze ustaw na statyczny, bo inaczej prawie za każdym razem(po odnowieniu ip) będziesz musiał ustawiać nowy adres w windows'ach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19dobrzyk64 Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Ale jak mam ją dodać w panelu sterowania kiedy jak daje żeby dodać drukarkę albo urządzenie to jej nie widzi. To samo jest jak daję dodaj urządzenie sieciowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...