blackedeyed Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 (edytowane) Właśnie stałem się posiadaczem wyżej wymienionej karty i od razu rzucił mi się problem z dźwiękiem, tj. karta w połączeniu z Microlab Solo 7C nawet przy poziomie głośności 70 przesterowuje dźwięk, przy głośniejszych partiach niższych wysokie się chowają i vice versa. Czytałem o jakimś limiterze, o co w tym chodzi?? Przewertowałem wszytsko o kartach Xonar DS, ale nic nie ma o D1. Edytowane 7 Maja 2010 przez blackedeyed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 spróbuj ustawić kanały w zakładce mixer w asus audio center na 50% i zobaczyć czy dzwięk będzie dalej falował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackedeyed Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Właśnie mam tak ustawione, tylko zmieniając głośność w mikserze systemowym zmienia się także poziom dźwięku w panelu Asus i odwrotnie, co to za karta która pozwala na przesterowanie dźwięku? Czemu to ma do cholery służyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 nie, masz mixer w panelu asus to się nie zmienia po ustawieniu. Regulujesz kartę tylko tym dużym pokrętłem czyli master volume. Witaj w klubie posiadaczy Xonarów i schizów z tym związanych przy których Creative ze swoim X-fi to wzór do nasladowania :D nie a tak naprawdę. Masz wyraźny przester czy po prostu dźwięk faluje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackedeyed Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 W tej furii związanej z zakupem nie zauważyłem tej opcji mixer w panelu Asus`a! Ustawiłem na 50% i jest "Si" ale cicho jak diabli, na ile masz ustawione? Oczywiście aby nie doprowadzić do przesterowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 max co można ustawić to około 82-86 napewno przy 82 nie przytnie dzwięku ale ostatnia wartość to chyba 86 ja mam na 82 ustawione i jest ok 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackedeyed Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Ustawiłem na 76, czyli tyle, na ile były ustawione przy ustawieniach domyślnych. Jeszcze raz dzięki za radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...