Skocz do zawartości
KitKat

BSODy tuż po instalacji systemu!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam poważny problem na sprzęcie z podpisu.

Zrobiłem format Visty 64-bit, zainstalowałem system od nowa.

Od razu po pierwszym załadowaniu systemu pojawia się komunikat, że muszę zainstalować sterownik RAID jak najszybciej. Proponuje mi ICH8R/ICH9R.

U mnie w specyfikacji mobo południowy mostek to ICH10R, takie same sterowniki są na płycie i dyskietce.

Pierwsze uruchomienie systemu po zainstalowaniu się udaje, ale kolejne już nie, lecą BSODy, nawet ich nie przeczytam, bo tuż po instalacji systemu instaluję stery do ICH10R i system się restartuje.

Nie wiem, czy właśnie to robi problem.

Co dziwne, w POST Screenie od początku(Od roku) mam napisane Intel Matrix Storage ICH9R wRAID5.

Może problem tkwi w tym, że instalację sterowników zaczynam od RAID? Może zacząć od Chipsetu, albo grafiki?

Bardzo proszę o pomoc!

Dzięki,

Pozdrawiam!

// EDIT: Czytałem podwieszony o BSODach. ;) Problem jest związany raczej ze sterownikami.

Edytowane przez KitKat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poradziłem sobie, dokładnie o to chodziło. ;)

Ubzdurałem sobie, że najpierw zaczynamy od sterów do ICH10R. Teraz wszystko chodzi. ;p

Dzięki wielkie,

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi