KitKat Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 (edytowane) Witam, Mam poważny problem na sprzęcie z podpisu. Zrobiłem format Visty 64-bit, zainstalowałem system od nowa. Od razu po pierwszym załadowaniu systemu pojawia się komunikat, że muszę zainstalować sterownik RAID jak najszybciej. Proponuje mi ICH8R/ICH9R. U mnie w specyfikacji mobo południowy mostek to ICH10R, takie same sterowniki są na płycie i dyskietce. Pierwsze uruchomienie systemu po zainstalowaniu się udaje, ale kolejne już nie, lecą BSODy, nawet ich nie przeczytam, bo tuż po instalacji systemu instaluję stery do ICH10R i system się restartuje. Nie wiem, czy właśnie to robi problem. Co dziwne, w POST Screenie od początku(Od roku) mam napisane Intel Matrix Storage ICH9R wRAID5. Może problem tkwi w tym, że instalację sterowników zaczynam od RAID? Może zacząć od Chipsetu, albo grafiki? Bardzo proszę o pomoc! Dzięki, Pozdrawiam! // EDIT: Czytałem podwieszony o BSODach. ;) Problem jest związany raczej ze sterownikami. Edytowane 7 Maja 2010 przez KitKat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demczog Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Zainstaluj Intel Matrix Storage Manager i po kłopocie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Poradziłem sobie, dokładnie o to chodziło. ;) Ubzdurałem sobie, że najpierw zaczynamy od sterów do ICH10R. Teraz wszystko chodzi. ;p Dzięki wielkie, Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...