szczepanoska Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 od paru dni zauważyłem pewna nieprawidłowość w swoim komputerze,poza standardowym chłodzeniem posiadam w nim także chłodzenie cieczą firmy gigabyte.Wszystko było ok do czasu kiedy zaczęło mi coś w nim pikać,kiedy otworzyłem osłone pod zbiornikiem z ciecza który jest oswietlony diodami świecącymi na niebiesko,w pewnym momencie zaczela migać czerwona dioda (diody niebieskie wtedy przygasają)i rownocześnie rozpoczęło sie pikanie,przeważnie dzieje sie to po godzinie od włączenia komputera,ponieważ pojemnik na płyn wskazywał połowe cieczy uzupełniłem ja,niestety pikanie nie znikneło,nie wiem co robić bo jestem w tym zielony,czy moge liczyc na pomoc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 (edytowane) od paru dni zauważyłem pewna nieprawidłowość w swoim komputerze,poza standardowym chłodzeniem posiadam w nim także chłodzenie cieczą firmy gigabyte.Wszystko było ok do czasu kiedy zaczęło mi coś w nim pikać,kiedy otworzyłem osłone pod zbiornikiem z ciecza który jest oswietlony diodami świecącymi na niebiesko,w pewnym momencie zaczela migać czerwona dioda (diody niebieskie wtedy przygasają)i rownocześnie rozpoczęło sie pikanie,przeważnie dzieje sie to po godzinie od włączenia komputera,ponieważ pojemnik na płyn wskazywał połowe cieczy uzupełniłem ja,niestety pikanie nie znikneło,nie wiem co robić bo jestem w tym zielony,czy moge liczyc na pomoc? Parametry komputera, jakie chłodzenie, kiedy czyszczone, jakie temperatury, jakie napięcia (mierzone miernikiem)? To takie pytania na początek. I jeszcze taka sprawa: po przecinku stawiamy odstęp. Warto czasem podzielić wypowiedź na akapity(i na zdania też, bo to co Ty napisałeś to chyba dwa zdania), bo ciężko się czyta. :) (pewnie dlatego nikt nie odpowiedział). Mhrok Edytowane 17 Maja 2010 przez Mhrok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...