Skocz do zawartości
Antimadrista

Vista Basic -> Windows 7

Rekomendowane odpowiedzi

Siemano mam pytanie.

Niedawno temu kupiłem sobie laptopa na którego dostałem 2 lata gwarancji.I tutaj pytanie do was...

Czy jeśli wsadzę płytę Win 7 i nałożę (zaktualizuję) tą Viste do 7 to stracę gwarancję ?

W karcie gwarancyjnej jest napisane że gwarancja nie obowiązuje wtedy gdy zostanie zmienione oprogramowanie (format)

lecz ja chcę wrzucić 7 za pomocą nałożenia go...

Vista jest dla mnie dość uciążliwa gdyż nawet te mniej wymagające gry nie działają normalnie jak należy.Poza tym przeczytałem w wielu miejscach że lepiej mieć 7 niż Viste gdyż wszystko chodzi płynniej i gry zyskują Fps-ów.

Prosze o jak najszybszą pomoc.Z góry dziękuję i pozdrawiam.

P.S. Mój laptop to Asus K50AB-SX011A ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha czyli spokojnie mogę zmienić Windowsa ? Tak ?

Dla pełnej pewności przepiszę punkt który budzi wątpliwośći co do zmiany oprogramowania.

Gwarancja nie obejmuje:

1.Odtwarzania lub zamiany jakichkolwiek danych lub oprogramowania przechowywanego w notebooku.

2.Całego oprogramowania,w tym systemu operacyjnego firmy Microsoft i dołączonycn programów takich jak Nero,PC-Cillin oraz innego.Za wyjątkiem.

Właśnie ten drugi punkt budzi we mnie te wątpliwości,jednak wydaje mi się że chodzi tu o kompletne usunięcie systemu i zainstalowanie nowego.

Sam już nie wiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi