Antimadrista Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Siemano mam pytanie. Niedawno temu kupiłem sobie laptopa na którego dostałem 2 lata gwarancji.I tutaj pytanie do was... Czy jeśli wsadzę płytę Win 7 i nałożę (zaktualizuję) tą Viste do 7 to stracę gwarancję ? W karcie gwarancyjnej jest napisane że gwarancja nie obowiązuje wtedy gdy zostanie zmienione oprogramowanie (format) lecz ja chcę wrzucić 7 za pomocą nałożenia go... Vista jest dla mnie dość uciążliwa gdyż nawet te mniej wymagające gry nie działają normalnie jak należy.Poza tym przeczytałem w wielu miejscach że lepiej mieć 7 niż Viste gdyż wszystko chodzi płynniej i gry zyskują Fps-ów. Prosze o jak najszybszą pomoc.Z góry dziękuję i pozdrawiam. P.S. Mój laptop to Asus K50AB-SX011A ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Systemu operacyjnego ani oprogramowania gwarancja nie obejmuje. Na dobrą sprawę notebooka do serwisu możesz wysłać bez dysku. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antimadrista Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Aha czyli spokojnie mogę zmienić Windowsa ? Tak ? Dla pełnej pewności przepiszę punkt który budzi wątpliwośći co do zmiany oprogramowania. Gwarancja nie obejmuje: 1.Odtwarzania lub zamiany jakichkolwiek danych lub oprogramowania przechowywanego w notebooku. 2.Całego oprogramowania,w tym systemu operacyjnego firmy Microsoft i dołączonycn programów takich jak Nero,PC-Cillin oraz innego.Za wyjątkiem. Właśnie ten drugi punkt budzi we mnie te wątpliwości,jednak wydaje mi się że chodzi tu o kompletne usunięcie systemu i zainstalowanie nowego. Sam już nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Punkt mówi o tym, że jak schrzanisz sobie system czy partycję recovery to nie zostanie ci to naprawione w ramach gwarancji czyli --> patrz post wyżej. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antimadrista Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Dzięki za pomoc to już sie biore za nałożenie 7.Pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...