dzanus100 Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 Witam Mój problem polega na zawieszaniu się podczas oglądania filmu. Wygląda to dokładnie tak: Włączam film (nieważne czy avi czy mkv, nieważne jaki odtwarzacz) i po około 90-120 minut obraz dostaje zwolnienia i zatrzymuje się a głos leci dalej. Odtwarzacz można zamknąć a system działa dalej bez problemu. Ponowne otwarcie tego lub innego filmu powoduje zacięcie obraz już od razu, a dźwięk leci. Musze robic reset kompa. Wszystko działało dobrze do czasu jak 2 tygodnie temu wymieniłem jeden dysk z Seagate 400 GB na WD Caviar 2000 GB i przeinstalowałem system. Kodeki sa ok...bo dokladnie ta sama wersja co wczesniej Dysku tego nowego nie podejrzewam bo na nim nie ma ani systemu ani z niego nie ogladam. Zaden z elementow sie nie przegrzewa. temp dysków to od 22-30 stopni, Procesor nawet w stresie nie doszedl do 50 stopni Nie jest to tez winna dysku na ktorym jest system poniewaz na innym dysku zainstalowalem Windows Se7ven ( rowniez wystepuje problem, tyle ze obraz jest caly czas spowolniony, przeskakuje i pojawia sie to szybciej bo juz po 20-30 minutach) Nie gram w zadne gry wiec nie wiem czy problem nie wystapil by tez w grach. Zauwazylem jednak tez czasami problem z plynnym przewijaniem stron internetowych. Jak sprawdzic czy to grafika? Jakies pomysly? Posiadam następującą konfiguracje: AMD Phenom X4 9550 Asus M3A78-T zintegrowany Radeon HD 3300 4 GB DDR2 OCZ Titanium XTC 2 x HDD Seagate 1500 GB 1 x Samsung 1000 GB 1 x WD Caviar 2000 GB Zasilacz Corsair 550 W WIN XP SP3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 Problem z przewijaniem stron? Przeskakuja/poziome linie w czasie przewijania? Sterowniki do karty graf. na pewno zainstalowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 Sprobuj jeszcze odtworzyc film przy pomocy VLC (VideoLan) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzanus100 Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 Nic nie pomaga Zamierzam jeszcze dzis odpiac ten nowy dysk. Jesli to nie pomoze, to rozebrac kompa na czesci pierwsze, przeczyscic i złozyc Aczkolwiek nie oczekuje zbyt wiele...bo gdyby byl brudny to by sie grzal... Chyba ze wkladajac dysk gdzies naruszylem jakies polaczenie kablowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...