Erosunira Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 Witam , mam zestaw komputerowy ---->Zestawy komputerowe na Maj 2010 | PurePC.pl i mam pytanko:jaka powinna być średnia temperatura mojego kompa i jakim programem najlepiej to sprawdzać? Dzisiajszej nocy zostawilem kompa poraz pierwszy włączonego bo ustawilem sciaganie a rano zobaczylem ze komp sie zrestartowal...troche sie niepokoje.Z góry dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 (edytowane) Sprawdź: 1. BIOS 2. OC Tuner ze strony Asrocka 3. Speedfan U mnie dobrą temp. pokazuje SpeedFan. Średnia temp jaką powinieneś mieć w windowsie (idle) to około 30-33*C, w stresie do 40*C - jeżeli używasz tego coolera z zestawu a nie boxa. Ja mam trochę inne napięcia i w zasadzie "inny" procesor. Ale u mnie w idlu to 30*C i w stresie około 40 czasem może więcej zależy jak grafika zakręcona ;P PS. Może reset był zainicjowany zanikiem prądu, programem ściągającym? Zestaw z linka jest mocny i powinien być w 100% stabilny. Sprawdź: 1. BIOS 2. OC Tuner ze strony Asrocka 3. Speedfan U mnie dobrą temp. pokazuje SpeedFan. Średnia temp jaką powinieneś mieć w windowsie (idle) to około 29-33*C, w stresie do 40-45*C Ja mam trochę inne napięcia i w zasadzie "inny" procesor. Ale u mnie w idlu to 30*C i w stresie około 40 czasem może więcej zależy jak grafika zakręcona ;P Edytowane 26 Maja 2010 przez Grinch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...