Skocz do zawartości
Erosunira

Temperatura

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , mam zestaw komputerowy ---->Zestawy komputerowe na Maj 2010 | PurePC.pl

i mam pytanko:jaka powinna być średnia temperatura mojego kompa i jakim programem najlepiej to sprawdzać?

Dzisiajszej nocy zostawilem kompa poraz pierwszy włączonego bo ustawilem sciaganie a rano zobaczylem ze komp sie zrestartowal...troche sie niepokoje.Z góry dzieki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź:

1. BIOS

2. OC Tuner ze strony Asrocka

3. Speedfan

U mnie dobrą temp. pokazuje SpeedFan.

Średnia temp jaką powinieneś mieć w windowsie (idle) to około 30-33*C, w stresie do 40*C - jeżeli używasz tego coolera z zestawu a nie boxa.

Ja mam trochę inne napięcia i w zasadzie "inny" procesor. Ale u mnie w idlu to 30*C i w stresie około 40 czasem może więcej zależy jak grafika zakręcona ;P

PS. Może reset był zainicjowany zanikiem prądu, programem ściągającym? Zestaw z linka jest mocny i powinien być w 100% stabilny.

Sprawdź:

1. BIOS

2. OC Tuner ze strony Asrocka

3. Speedfan

U mnie dobrą temp. pokazuje SpeedFan.

Średnia temp jaką powinieneś mieć w windowsie (idle) to około 29-33*C, w stresie do 40-45*C

Ja mam trochę inne napięcia i w zasadzie "inny" procesor. Ale u mnie w idlu to 30*C i w stresie około 40 czasem może więcej zależy jak grafika zakręcona ;P

Edytowane przez Grinch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi