Skocz do zawartości
Lanc

Nietypowy problem z routerem...

Rekomendowane odpowiedzi

Witka,

Mam od jakiegoś czasu dosyć nietypowy problem z routerem (DIR-300).

Mianowicie od jakiegoś czasu, rozłącza mi np gg co 20-30 sekund i po chwili łączy ponownie (nie da się w ogóle rozmawiać). Podczas grania w cs'a wywala mnie średnio co minute (time out, przy pingu 22ms). Podobnie jak gram w diablo 2, po wyjściu z gry zostaje wylogowywany (strasznie uciążliwe jest logowanie się co zmianę gry grając w diablo). Myślałem, ze to problem z internetem, no to podłączyłem kabel bezpośrednio do PC i problem ustąpił. Załatwiłem sobie nawet drugą sztukę DIR-300 i na nim dzieje się to samo :|

Jakiekolwiek pomysły co z tym fantem zrobić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli jest to samo na dwóch sztukach to obstawiam problemy z konfiguracją po stronie kompa.

Zrywa Ci połączenie z internetem, ale czy z routerem również? Połączenie lokalne jest cały czas włączone czy się wyłącza na czas braku internetu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z routerem nie, lokalne połączenie cały czas aktywne. Tego braku internetu się nie da zauważyć nie grając i nie używając gg. Bo np przy przeglądaniu stron nie ma szans, żeby zauważyć jakies przerwy, podczas ściągania czegokolwiek też nie :|

Na laptopie, który działa po wifi sytuacja analogiczna jak na desktopie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pinguj po kolei wszystko co się da: siebie, drugi komputer w sieci, bramę, bramę providera, zewnętrzny serwer np portal - zobaczysz dokąd dochodzi połączenie i wtedy można myśleć co dalej. Ja w ten sam sposób wykluczyłem swoją winę i od razu fonia do providera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi