Lanc Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 Witka, Mam od jakiegoś czasu dosyć nietypowy problem z routerem (DIR-300). Mianowicie od jakiegoś czasu, rozłącza mi np gg co 20-30 sekund i po chwili łączy ponownie (nie da się w ogóle rozmawiać). Podczas grania w cs'a wywala mnie średnio co minute (time out, przy pingu 22ms). Podobnie jak gram w diablo 2, po wyjściu z gry zostaje wylogowywany (strasznie uciążliwe jest logowanie się co zmianę gry grając w diablo). Myślałem, ze to problem z internetem, no to podłączyłem kabel bezpośrednio do PC i problem ustąpił. Załatwiłem sobie nawet drugą sztukę DIR-300 i na nim dzieje się to samo :| Jakiekolwiek pomysły co z tym fantem zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 Jeżeli jest to samo na dwóch sztukach to obstawiam problemy z konfiguracją po stronie kompa. Zrywa Ci połączenie z internetem, ale czy z routerem również? Połączenie lokalne jest cały czas włączone czy się wyłącza na czas braku internetu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 Z routerem nie, lokalne połączenie cały czas aktywne. Tego braku internetu się nie da zauważyć nie grając i nie używając gg. Bo np przy przeglądaniu stron nie ma szans, żeby zauważyć jakies przerwy, podczas ściągania czegokolwiek też nie :| Na laptopie, który działa po wifi sytuacja analogiczna jak na desktopie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Pinguj po kolei wszystko co się da: siebie, drugi komputer w sieci, bramę, bramę providera, zewnętrzny serwer np portal - zobaczysz dokąd dochodzi połączenie i wtedy można myśleć co dalej. Ja w ten sam sposób wykluczyłem swoją winę i od razu fonia do providera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...