Pawcio94 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 Już jakiś czas temu w mojej głowie narodził się pomysł wymiany monitora(LG L1919S)na nowy, większy. Od nowego monitora wymagam wielkości 24", rozdzielczości full HD oraz dobrej jakości obrazu. Do wydania mam około 1000zł. Przeglądając internet trafiłem na dwa całkiem fajne monitorki: 1)Samsung P2470HD - w nim najbardziej pociąga mnie tuner TV+pilot oraz duża liczba wejść, a odstrasza mnie czas reakcji 5ms i gorsze podświetlenie CCFL (bardziej prądożerne) 2)LG W2486L - ten monitor lepiej wygląda na papierze oraz moim zdaniem ma lepszy desing i lepsze podświetlenie LED. Najbardziej ciekawi mnie czy różnica w jakości obrazu między tymi monitorami jest duża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 5 ms to dużo ? Do czego w ogóle te monitory ? Co do jakości podświetlania to przy matrycy TN bardziej martwił bym się o jej niską jakość niż podświetlanie. Poza grubością i energooszczędnością raczej nie ma większego znaczenia w kwestii wyświetlanego obrazu. No może trochę bardziej żywe barwy, ale to zależy od modelu. Poszukaj testów na necie w pierwszej kolejności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...