DziubekR1 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 Chcialbym zrobic taki numer, ze stawiam system, instaluje sobie wszystkie programy, a pozniej nagrywam to jakims programem na kilka DVD (bo Windows 7 z programami to ok. 11gb wychodzi), a pozniej sobie z tego instaluje i mam wszystko gotowe. Pytanie jak to zrobic ? Jak mialem raz do zrobienia 5 takich samych komputerow, to uzylem Acronisa, a system nagralem na Pena 16gb i wszystko poszlo cacy. Jednak teraz na swoim lapie, gdy chce wlaczyc opcje klonowania, to mi wywala, ze musze miec podpiety drugi dysk i nawet nic nie moge zrobic. Macie jakies pomysli ? Acronis by mnie urzadzal, bo on mial chyba instalator zrobiony w Linuxie, ze wszystko szlo naprawde cacy, tylko jak to wszystko zrobic na jednym dysku, a pozniej jeszcze podzielic na kilka DVD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 (edytowane) Norton Ghost albo inne darmowe programy do kopiowania partycji np.: HDClone. W każdym razie pewien jestem, że Ghost dzielił na kilka nośników. Kopiowałem partycję systemową z WIN XP na płytki CD. Edytowane 8 Czerwca 2010 przez Grinch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkkam Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 Panel Sterowania -> Kopia zapasowa -> Utwórz obraz systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 Jednak teraz na swoim lapie, gdy chce wlaczyc opcje klonowania, to mi wywala, ze musze miec podpiety drugi dysk i nawet nic nie moge zrobic. Bo wybierasz pewnie opcję klonowania całego dysku - nie zapisze przecież kopii na tym samym HDD. Jak chcesz sam system skopiować to zrób zwykły backup dysku C:... Różni się od klona całego dysku tym, że nie zapisuje układu partycji i MBR, ale tylko zawartość danej partycji. MBR możesz sobie zawsze przywrócić z płytki Windowsa, tak samo jak partycje utworzyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...