Lucas Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 Witajcie, Czy ktoś się orientuje czy wogóle jest to do zrobienia w excelu a jesli tak to jak taka rzecz: - mam 2 arkusze w excelu: 1. pierwszy arkusz w nim ok 1000 wierszy w 20 kolumnach, jedna z tych kolumn to "nazwisko" 2. drugi arkusz z około 200 wierszy i ze 3 kolumny, jedna z tych kolumn to rownież kolumna "nazwisko" kolejna to kolumna "firma", nazwisk jest ok 200, firm 5 potrzebuje zrobić coś takiego, żeby excel dodał mi do pierwszego arkusza na podstawie "nazwiska" kolumne "firma" do której przypisane jest nazwisko w drugim arkuszu. Czyli poprostu ma mi sprawdzić w jakiej firmie dana osoba pracuje i dodać to w nowej kolumnie, bazą pracowników jest drugi arkusz. Czy to jest wogóle jakoś w miare prosto wykonalne w excelu? z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SotY Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 funkcja VLOOKUP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Wielkie Dzięki za naprowadzenie, z tego co wygooglałem rzeczywiscie ta funkcja powinna dać rade :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...