Lessay Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 (edytowane) Witam, jestem nie szczęśliwym użytkownikiem 'EDIMAX EW-7711UTn'[dongle wi-fi kupione po zepsuciu tego z neostrady[sagema], moj modem to livebox]. Mój problem polega na ty że próbowałem już chyba zainstalować większośc możliwych sterowników [ralinka, oryginalne z plyty, sciagniete przez w7, ze stron..] a wi-fi nadal nie chce się połączyć z siecią [miałem poprzednie wi-fi pod usb sagem'a i wszystko ladnie działało lecz niestety młodszy brat je złamał] Mianowicie próbowałem instalować sterowniki z płyty przy których instalacja zacina się w momencie menu z możliwością wyboru rescan i dalej [przycisków nie da się kliknąć] aktualnie mam zainstalowane z edimax.com [najnowsze pod w7] Jak widać na screenie jest dostępne połączenie z internetem za pomocą wi-fi edimaxa lecz gdy się je uaktywnia kolejno wyskakuje : 'Włanczanie' --> 'Włączone' i ramka znika przy czym połączenie powraca do stanu w którym było [szare] i nic się nie dzieje. W menadzerze urzadzen po kliknieciu wlasciwosci na karte jest napisane : 'To urządzenie działa poprawnie.', probowalem wylaczyc adres mac co nic nie dalo... kumpel sprawdzal to wi-fi na swoim leptopie [ten sam model -compal FL90] i dziala normalnie instalujac stery sciagniete przez widowsa [7] i nic wiecej... [podlaczony kabel adsl dlatego mam internet] Edytowane 11 Czerwca 2010 przez Lessay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Wczoraj rozwiazalem ten problem z innym Edimaxem na win7. Wejdz do uslug: albo win+r services.msc albo w Panel sterowania - Narzedzia administracyjne - Uslugi Szukasz na liscie Autokonfiguracja sieci WLAN i zmieniasz jej tryb na Automatyczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lessay Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 mialem juz automatyczny... ponawiam prosbe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Jezeli jestes pewien ze ta usluga pracuje to nie mam pomyslu. W moim przypadku myslalem ze sterowniki zle ale win7 mial nawet wbudowane. Karta byla caly czas wylaczona w Polaczeniach sieciowych i tez robilo sie Wlaczono - Wylaczono. Instalacja softu Edimaxa prawdopodobnie ja zatrzymywala. Jak recznie wystartowalem usluge tak dziala bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lessay Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Jak sie nazywa ta usluga dwie pozycje nizej bo nie mam teraz win7 pod reka? Automatyczna konfiguracja sieci bezprzewodowej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lessay Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 (edytowane) tak, wlaczylem ja, odinstalowalem sterownieki do wi-fi, pozwolilem zainstalowac windowsowi i nadal nie dziala.. :< dodam ze raczej nie kofigurowalem tego polaczenia w zaden sposob tylko odrazu sie pojawilo po zainstalowaniu sterownika do dongl'a Edytowane 12 Czerwca 2010 przez Lessay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Jest jeszcze usluga Polaczenia sieciowe, ktora powinna chodzic i ewentualnie Usluga Listy Sieci. Sprawdz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lessay Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 (edytowane) okazalo sie ze te sterowniki gryza sie ze sterowniekami od starego speed toucha ktorych zapomnialem odinstalowac, juz wszystko dziala, temat do zamkniecia i dziekuje za pomoc marynarzowi ; ] Edytowane 12 Czerwca 2010 przez Lessay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...