Skocz do zawartości
Lessay

Problem z dongle wi-fi [livebox tp]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem nie szczęśliwym użytkownikiem 'EDIMAX EW-7711UTn'[dongle wi-fi kupione po zepsuciu tego z neostrady[sagema], moj modem to livebox].

Mój problem polega na ty że próbowałem już chyba zainstalować większośc możliwych sterowników [ralinka, oryginalne z plyty, sciagniete przez w7, ze stron..] a wi-fi nadal nie chce się połączyć z siecią [miałem poprzednie wi-fi pod usb sagem'a i wszystko ladnie działało lecz niestety młodszy brat je złamał]

Mianowicie próbowałem instalować sterowniki z płyty przy których instalacja zacina się w momencie menu z możliwością wyboru rescan i dalej [przycisków nie da się kliknąć] aktualnie mam zainstalowane z edimax.com [najnowsze pod w7]

Dołączona grafika

Jak widać na screenie jest dostępne połączenie z internetem za pomocą wi-fi edimaxa lecz gdy się je uaktywnia kolejno wyskakuje : 'Włanczanie' --> 'Włączone' i ramka znika przy czym połączenie powraca do stanu w którym było [szare] i nic się nie dzieje. W menadzerze urzadzen po kliknieciu wlasciwosci na karte jest napisane : 'To urządzenie działa poprawnie.', probowalem wylaczyc adres mac co nic nie dalo... kumpel sprawdzal to wi-fi na swoim leptopie [ten sam model -compal FL90] i dziala normalnie instalujac stery sciagniete przez widowsa [7] i nic wiecej...

Dołączona grafika [podlaczony kabel adsl dlatego mam internet]

Edytowane przez Lessay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj rozwiazalem ten problem z innym Edimaxem na win7.

Wejdz do uslug: albo win+r services.msc

albo w Panel sterowania - Narzedzia administracyjne - Uslugi

Szukasz na liscie Autokonfiguracja sieci WLAN i zmieniasz jej tryb na Automatyczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli jestes pewien ze ta usluga pracuje to nie mam pomyslu.

W moim przypadku myslalem ze sterowniki zle ale win7 mial nawet wbudowane. Karta byla caly czas wylaczona w Polaczeniach sieciowych i tez robilo sie Wlaczono - Wylaczono.

Instalacja softu Edimaxa prawdopodobnie ja zatrzymywala. Jak recznie wystartowalem usluge tak dziala bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, wlaczylem ja, odinstalowalem sterownieki do wi-fi, pozwolilem zainstalowac windowsowi i nadal nie dziala.. :<

Dołączona grafika

dodam ze raczej nie kofigurowalem tego polaczenia w zaden sposob tylko odrazu sie pojawilo po zainstalowaniu sterownika do dongl'a

Edytowane przez Lessay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

okazalo sie ze te sterowniki gryza sie ze sterowniekami od starego speed toucha ktorych zapomnialem odinstalowac, juz wszystko dziala, temat do zamkniecia

i dziekuje za pomoc marynarzowi ; ]

Edytowane przez Lessay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi