fuxmen Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 mam w iddle vcore1- 1,74(def 1,75) vcore2 - 2,46(def 2,5) 3,3 v - 3,23 +5V - 4,84 a w stresie po minucie (napięcia spadają prawie odrazu jak coś zapuszczę na 100 %) vcore1- 1,74(def 1,75) vcore2 - 2,46(def 2,5) 3,3 v - 3,22 +5V - 4,73 czy to może być powodem, że nie mogę jechać na defaultowych 133/133 bo mi się winda po chwili chodzenia wiesza a w grach to odrazu na 124/124 to w windzie chodzi spoko a w grach czasami się zwiesi czyżby moja zasiłka padała??? i czy takie napięcia są do doopy?? jaki byście radzili zasilacz w tej sprawie do 100 zeta? lub czy może być to wina płyty bo zmierzyłem miernikiem na wolnyum molexie i mam 5.05 na iddle i 5.02 na stress mirzone miernikiem za 400 zeta profesionalny miernik więc mu mogę wierzyć mierzyłe jeszcze takim shitem z bazaru i wyszło iddle 5.03 i stress 5.00 więc chyba dobrze więc teraz to już nie wiem co tak naprawdę jest zjarane w tym choollernym kompie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 To że nie chce chodzić na 133/133 to może być wina SDR'ów a nie zasilania. Jeżeli chodzi o napięcie 5 V to na złączu ATX masz jakiś tam spadek, proponuję najpierw powyciągać i powkładać kilkakrotnie tą wtyczkę oraz wyciągnąć 1 kostkę ramu na próbę czy pójdzie. Możesz CL zmienić na wyższy np. 3 i wtedy potestuj na synchronicznym, a jak nie to zapuść 133 na proca i 100 na ram dla próby. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 no dobra ale na mojej płycie da sie zmienić na cl 3 a co to wogóle jest i czy asynchro będzie dobrze chodzić na tej płycie bo podobno to źle działa i to mnie dziwi dlaczego tera nie chodzi jak chodziło a o co ci chodzi z tym atx a z kostą ramu próbowałem i nic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Masz K7S5A z biosem overclockerskim, w ustawieniach ramu masz coś takiego jak Cas Latency (CL > 2, 2.5, 3), przestaw na najwyższą wartość i wtedy puść 133/133. ATX > Wtyczka zasilania do płyty, powyciągaj kilka razy, możliwe że to na niej taki spadek, ale i tak jest chyba w normie i powinno chodzić ok. A to że się wiesza > próbowałeś odkręcić grafę do def. ustawień? Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 nie spoko karta chodzi tera na 250/390 więc to nie karta sory zaraz zauktualnie podpis tzn że wtyczka się posrała i zasilanie nie przechodzi przez nią ok?? ale cięzko jest z nią bo jest w takimiejsu że nie wiem jak bym to zrobił spóbuję z tym cas latency a czy mógłbyśm i powiedzieć co to jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 nie spoko karta chodzi tera na 250/390 więc to nie karta sory zaraz zauktualnie podpis tzn że wtyczka się posrała i zasilanie nie przechodzi przez nią ok?? ale cięzko jest z nią bo jest w takimiejsu że nie wiem jak bym to zrobił spóbuję z tym cas latency a czy mógłbyśm i powiedzieć co to jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 dałem cas latency na 3T i nic nie dało weszłem w grę w gta do menu i już zwiecha :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 A jak kształtują się temp. procka, nie poluzował się coller, może pasta już wyparowała. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Zapoznaj się może z tym tematem: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=23264 Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 co do chłodzenia to spoko powyżej 50 st nie wychodzi i zaraz się zapoznam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 poruszłe wtyczką w kompie i teraz mam wg speed fana streess 5v -4,84 3,3 -3,28 iddle 5v - 4,92 3,3 -3,30 zaraz zobaczę czy dalej są zwiechy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Wypnij zasilanie z obudowy i kilka razy ją powyciągaj i powkładaj, może znowu z 0,1 uzyskasz więcej. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 jezu chodzi tera siedzę na 133/133 i grałem w gta jakieś 10 minut i sie nie zawiesił a przedtem to odrazu w menu zwiecha dzisiaj czyszczę wiatrak od proca bo jest taki brany w kuż że szkoda gadać i gnizdo do atx poprawiam jezu ale ekstra że chodzi to dzięki wam jeszcze raz dzięki wielkie nigdy z trego forum nie zrezygnuję i będę pomagał ile wlezie i ile będę wiedział Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...