Hajawata Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Witam! Pytanie nie nawiązuje chyba stricte do tematyki Tweak'a ale postanowilem spróbować - może ktoś coś poradzi. Pytanie dotyczy UPS'a. Posiadam Fideltronika Ares 500. Jak do tej pory spisywał sie bardzo dobrze. Podczas robionych przeze mnie "kontrolowanych braków zasilania" przełączał się się na pracę bateryjną, a komputer nie przerywał pracy. Zdarzyło się też oczywiście, że kilka razy zabrakło prądu z przyczyn niezależnych ode mnie. Również wtedy wszystko było OK. Ostatnio jednak zdarzył się zanik zasilania, a pomimo, że UPS się włączył to jednak nastapił reset komputera. Dlaczego tak sie stało? Czy taka sytuacja może się zdarzyć w przypadku zasilacza interactive-line, czy wskazuje to raczej na jakąś wadę UPS'a. W końcu powinien on działać tak, żebym nie musiał się za każdym razem zastanawiać czy zdąży się włączyć na czas. Za wszelkie rady z góry dziękuję!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Oczywiscie, ze powinien utrzymac zasilanie bez resetowania kompa. Taka jest jego rola i jezeli jej nie spelnia to jest po prostu zepsuty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Ja ostatnio tez mialem przepaly z UPS w serwerze. Wystarczylo go tylko zorladowac do zera i naladowac od nowa. Sprobuj tego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puffy Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 A moze już się zestarzał 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...