Janusz_K Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Witam. Mam taki problem ze mi net czasami chodzi tak jakby chcial a nie mogl :( W sieci mam najslabszego kompa i jezeli zaczynaja wszystcy wchodzic to mi net prawie wogole nie chodzi. To n ie jest wina tego ze ktos inny obciaza bo robilismy z kumplem test (on ma 2100+) i jemu chodzilo super na maxa a mi nic :( Strony laduja sie wolno jak jasna cholera czasami tylko naglowki i nic pozatym musze czesto odswierzac zeby sie otworzylo cale :( Czy ktos wie co jest?? Od serwera jest kabelek do Switha (do switha sa polaczone niektore osoby) a od switka kabelek do huba gdzie sa podlaczeni prawie wszyscy. Kiedys bylem na swithu ale net nie chodzil tylko GG sie laczylo a po przelaczeniu na huba dziala (dzialal) Dodam jeszcze ze kumpel jak cos sciaga to ma przez 24h okolo 40-50KBs a ja nawet 40 nie osiagam w srodku nocy jak nikogo nie ma :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 A pod jakim systemem chodzi SERV? Jaką masz sieciówke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz_K Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Serw chyba na 98 (ale nie jestem pewny) ale modem neostrady (mam neonke+) jest skonfigurowany/przerobiony ze chodzi jako router Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 nadal nie powiedziales jaka masz sieciowke...pozatym dobrze by bylo gdybys sprawdzil jakie inni maja / jakie masz pingi do innych / do routera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz_K Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Sieciowka jakas zwykla UNEX na chpsecie realteka pingi do serwera <1ms, do innego kompa w sieci tez <1ms, kiedys mialem podobnie ale po przelaczeniu mnie do chuba zaczelo chodzic i znowu cos pada. Raz byla sytuacja ze komputery slabsze nie mialy netu (chodzilo tylo GG na okolo 3 kompach a jest 11) a reszta a zwlaszcza te njmocniejsze kompy mialy pelne transferySieciowka jakas zwykla UNEX na chpsecie realteka pingi do serwera <1ms, do innego kompa w sieci tez <1ms, kiedys mialem podobnie ale po przelaczeniu mnie do chuba zaczelo chodzic i znowu cos pada. Raz byla sytuacja ze komputery slabsze nie mialy netu (chodzilo tylo GG na okolo 3 kompach a jest 11) a reszta a zwlaszcza te njmocniejsze kompy mialy pelne transfery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...