eMeR Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Od dwóch dni mam neo+ - nie mogę otworzyć stronę ALLEgro ... :( Whay ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidD Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Musisz zmienić MTU na 1492. Poszukaj na forum, było wiele razy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeR Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 No szukałem - fakt, pisze o tym często ... :? Ale gdzie ja, lama mam to MTU zmienić ? Mam WinXP, jest karta sieciowa - tu jakos nie spotkałem sie z takim coś jak MTU ... :( A więc router, jest na FREESCO - czy tam cos należy zmienić ? Czy - tak nawiasem - mozna niektórym nieco zmniejszyc jego "możliwości" do ściągania ? A więc please - może jaśniej, łopatologicznie jak mam to MTU zmienić ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidD Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 WINXP: Ściągnij TCPoptimizer http://www.themad-house.co.uk/download/TCP...CPOptimizer.exe, masz tam (zakładka 'Settings') funkcję maxMTU, ustaw na 1492, lub na zakładce 'maxMTU' zbadaj, jakie będzie najlepsze. Potem 'Apply' >> Rebot 8) Co do Freesco to niech się jakiś linuxowiec wypowie - w tym to ja jestem lama :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 hmmm...nie wie jak innym ale u mnie pomoglo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefi Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 To maxMTU zmienic trzeba? 1. na samym komputerze kliencie czy: 2. na komputerze routerze + na kazdym komputerze kliencie czy: 3. na samym komputerze routerze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turambar Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 No szukałem - fakt, pisze o tym często ... :? Ale gdzie ja, lama mam to MTU zmienić ? Mam WinXP, jest karta sieciowa - tu jakos nie spotkałem sie z takim coś jak MTU ... :( A więc router, jest na FREESCO - czy tam cos należy zmienić ? Czy - tak nawiasem - mozna niektórym nieco zmniejszyc jego "możliwości" do ściągania ? A więc please - może jaśniej, łopatologicznie jak mam to MTU zmienić ... we Freesco komenda : ifconfig ppp0 mtu 1492 dla polaczenia pppoe oraz na lokal ifconfig eth1 mtu 1492 to najlepiej wrzucic do rc_user zeby po restarcie przyjmowal te wartosci... u mnie mam te wartosci + na windowsach indywiudualne do kompa( np. 1449, 1420) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidD Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 To maxMTU zmienic trzeba? 1. na samym komputerze kliencie czy: 2. na komputerze routerze + na kazdym komputerze kliencie czy: 3. na samym komputerze routerze ? Najlepiej wszędzie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...