omdb Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 (edytowane) Witam, mój pierwszy post więc nie bijcie za mocno... Składamy z zespołem komputer na scenę (uprzedzam ewentualne pytania - opcja laptopa odpadła). Jest wielę kwestii z tym związanych, ale główna to obudawa+zasilacz. Komputer będzie montowany w racku, więc też takiej obudowy szukam. - możliwie niska, najlepiej 2U lub 3U. - nie za głęboka (maks 50cm, najlepiej do 45), racki na sprzęt scenowy są generalnie dość płytkie. - nie za ciężka, wolałbym uniknąć podwyżek dla tecznicznych :) W środku będzie płyta ATX, "byle jaka" karta graficzna, dysk SSD, panel z czytnikiem kard wielkości panelu FDD, 2 kontrolery MIDI podpięte przez USB. Interface audio jest na FireWire, montowany w racku osobno. Docelowo będzie tam 4 rdzeniowy procesor i 4GB ramu. Żadnego OC, sprzęt musi być maksymalnie stabilny na koncertach. Znalazłem takie coś: Obudowa komputerowa serwerowa 2U do szafy 19" ATX mod. GH-210 Pytanie tylko czy zasilacz podoła (350W). Czy da się kupić tego typu zasilacz, ale mocniejszy (nie znam się na tym akurat). No i czy te wentylatory nie staną się generatorami białego szumu na koncertach :/ Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 20 Lipca 2010 przez omdb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omdb Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2010 ktokolwiek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...