Skocz do zawartości
omdb

Komputer na scenę

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mój pierwszy post więc nie bijcie za mocno...

Składamy z zespołem komputer na scenę (uprzedzam ewentualne pytania - opcja laptopa odpadła).

Jest wielę kwestii z tym związanych, ale główna to obudawa+zasilacz.

Komputer będzie montowany w racku, więc też takiej obudowy szukam.

- możliwie niska, najlepiej 2U lub 3U.

- nie za głęboka (maks 50cm, najlepiej do 45), racki na sprzęt scenowy są generalnie dość płytkie.

- nie za ciężka, wolałbym uniknąć podwyżek dla tecznicznych :)

W środku będzie płyta ATX, "byle jaka" karta graficzna, dysk SSD, panel z czytnikiem kard wielkości panelu FDD, 2 kontrolery MIDI podpięte przez USB. Interface audio jest na FireWire, montowany w racku osobno. Docelowo będzie tam 4 rdzeniowy procesor i 4GB ramu. Żadnego OC, sprzęt musi być maksymalnie stabilny na koncertach.

Znalazłem takie coś: Obudowa komputerowa serwerowa 2U do szafy 19" ATX mod. GH-210

Pytanie tylko czy zasilacz podoła (350W). Czy da się kupić tego typu zasilacz, ale mocniejszy (nie znam się na tym akurat). No i czy te wentylatory nie staną się generatorami białego szumu na koncertach :/

Z góry dzięki za pomoc.

Edytowane przez omdb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi