JarekF Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 Witam, mam lapka Sony Vaio VGN-FE790P. Komp ma około 4 lata i od początku był na Windows XP. Wszystkie 3 porty USB śmigały bez problemu. W grudniu przeinstalowałem system na Windows 7. Wtedy zaczęły dziwnie zachowywać się porty USB. Po podłączeniu dysku zewnętrznego z oddzielnym napięciem czy telefonu komórkowego wszystko działa ok. Po podłączeniu dowolnego pendrive'a, myszki czy aparatu fotograficznego komp widzi urządzenie, ale nie chce z nim współpracować - nie wyrzuca żadnego błędu. Ostatnio dokładnie sprawdzałem Wasze porady, które udzielaliście przy problemach z USB. Po podłączeniu aparatu, jest on widoczny w panelu drukarek. Jednakże nie mogę w żaden sposób wejść na pamięć aby przekopiować zdjęcia. Nie ma żadnego błędu ani braku sterowników, czy ich wersji na magistrali. Wgrałem także najnowszą wersję biosu. Te same urządzenia działały wcześniej poprawnie i działają na innym komputerze. Wszystkie moje pomysły i informacje jakie znalazłem nic nie dały. Bardzo proszę o Waszą pomoc i instrukcje, co zrobić aby usb współpracowało ze wszystkimi urządzeniami poprawnie. Pozdrawiam, Jarek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 (edytowane) Poza samym systemem instalowałeś wszystkie potrzebne sterowniki ? To, że Win7 instaluje wszystkie urządzenia, nie znaczy, że będą działać poprawnie bez pakietu producenta. System oczywiście oryginalny i aktualny. Edytowane 23 Lipca 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 System oryginalny i aktualny w wersji Ultimate. Sterowniki wszystkie do jakich dotarłem (w tym te które mają służyć USB) uaktualniłem. Windows nie pokazuje problemów z nimi. Co prawda sterowniki były pod Viste, bo Sony już nie supportuje tego lapka. Jednakże system zainstalowany 32 bitowy więc nie powinno być większych zgrzytów (chyba...). Zresztą wydaje mi się, że jakby były to sterowniki, to nic by nie działało, ale mogę się mylić. Wszystkie sterowniki ściągałem ze strony Sony. Jarek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...