Mefs Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 (edytowane) Witam, ostatnio kupiłem płytę i pamięć jak w temacie, do tego Athlon X2 240 i zasilacz Modecom 400W Premium. Już podczas instalacji Windowsa XP pojawił się pierwszy bluescreen. Memtest dla Windows wykazuje błędy pamięci. Reklamować pamięć? Czy może są jakieś ustawienia biosu lub potrzebna jest jego aktualizacja? (Nie miałem czasu tego jeszcze sprawdzić, a teraz nie mam dostępu do tego komputera). Bios na domyślnych ustawieniach, nic nie kręcone. Edytowane 27 Lipca 2010 przez Mefs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Jak Bios na domyślnych to wejdź do niego i ustaw pamięci ręcznie z napięciem 1,6V, nie rób memtesta pod widnowsem bo mogą wystąpić konflikty z systemem. Asus lubi gryźć się z GoodRamami, sprawdź inne pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...