limarus Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Witam Od jakiegoś czasu zauważyłem, iż komputer robi sobie zastoje kilkusekundowe w pracy np. włączając Opere czy inny program, ogólnie komputer zwolnił bez widocznej przyczyny. Zdążyłem natomiast zaobserwować, że znaczącą role może odgrywać tu Kaspersky(KIS) w większości przypadków gdy komputer muli i włączę menadżera to okazuje się że KIS pochłania 3/4 jak nie 100% procesora. Innym problemem który mam, lecz niekoniecznie jest związany z tym(problemem i działem), jest zawieszający się internet. Użytkuje sobie internet normalnie aż nagle strona się nie ładuje a komunikator za chwilkę restartuje. Podobnie jest gdy oglądam film online(po prostu przestaje się ładować) a jedyną inną rzeczą korzystającą z internetu jest aktualizacja KIS. Dla mnie jako dla osoby nieznającej się, wygląda to na to że internet po prostu nie wyrabia, ma za dużo zadań(tak jakbym kazał mu za dużo naraz) aż w końcu się resetuje. Tutaj logi: OTL Wklejka #369298 | Wklej.org GMER Wklejka #368890 | Wklej.org Sprzęt: Procesor: AMD Athlon 64 3500+ 2,2 GHz Ram : 2 GB Grafika: NVIDIA GeForce 9600 GSO System: Windows 7 Zasilacz: Seasonic SS-401HT Active PFC F3 Pozdrawiam i dziękuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Zaczynasz od odinstalowania Kasprzaka i sprawdzasz czy jest poprawa, jak jest to instalujesz co innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limarus Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 A jaki AV polecasz zamiast niego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Microsoft Security Essentials, Avast, Avira Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limarus Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2010 Zainstalowałem Avire + PC Tools Firewall Plus. Na razie widzę poprawę. Mam nadzieje ze stałą nie chwilową. Czy wszystkie problemy się rozwiązały póki co nie wiem, dam znać. Dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...