borozu Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2010 (edytowane) Dysk samsung 160GB sata, wszystko smigalo elegancko, ale po pijaku zachcialo mi sie przeskanowac go victorią. A ze skanowanie troche trwa to do mojej pijanej glowy wpadl genialny pomysl odpalenia sobie serialu podczas skanowania co by sie nie nudzic. Komp zaliczyl zwieche, zrobilem reset i juz nie wykrylo HDD w biosie. Reset biosu - wykrylo, BSOD ( komunikaty dopisze potem bo mam gdzies zapisane ) więc reset - i znowu nie wykrylo. Tak wiec zdazy sie ze hdd wykryje po resecie biosu, lub odpieciu/podpieciu tasmy w inne złącze sata na mobo. Co victoria narobila? da sie to jakos naprawic? EDIT: BSODy jakie się pojawiały: "STOP C00000 Unkown Hard Error" ( raz ) "0x0000007A win32k.sys" "0x0000006F session3_initialization_failed" "0x00000050" "0x000000F4" parokrotnie, np. kiedy udało mi się dojść do momentu instalki windowsa wykrzacza tym BSODem "0x00000077" kiedy już myślałem, że dysk się naprawił, zainstalowałem windowsa etc, zacząłem kopiować backup i bach mi tym BSODem Także burdel z dyskiem niezły jest. Wykonałem low level format - po tym dysk zaczął elegancko pracować i być za każdym razem wykrywany. Więc rach ciach partycje zrobione, instaluje windowsa i jednak wykrzaczał pod koniec instalacji albo juz z zainstalowaną winzgrozą. Dziś w nocy wykonałem zerowanie dysku MHDD, bloki wg programu są zdrowe, nawet nie ma ani jednego "zielonego bloczka" ( o ile pamiętam pow. 150ms ), znowu dysk zaczął być wykrywany regularnie przez BIOS więc lecę z WINXP i jak to w zwyczaju - BSODzik podczas instalki windowsa i znowu nie wykrywa dysku... Paranoja, teraz będę walczył, żeby wykryło dysk i ciachnę skana ową Victorią co mi ten burdel zrobiła :) EDIT: Udało sie, komp uruchomil sie z wykryciem dysku, aktualnie leci test victorii, potem wrzucę scana. Dorzucam SMART z hdtune. Viki: EDIT: Grałem, leciał skan, komp się przywiesił na parę sekund i domyslałem sie, ze dysk cos odwalil szybko odpalilem hdtune i zobaczylem jak sektory sie wypelnialy na czerwono od konkretnego momentu w szybkim tempie. DYSK ZNIKNĄŁ MI Z SYSTEMU czyli znowu bede sie bawił 20-30 minut zeby go załapać. Jak ja moglem go spieprzyc tak tą victorią, zadne uszkodzenie mechaniczne, zrobilem cos programowo, jak naprawic, remapa robic? Edytowane 1 Sierpnia 2010 przez borozu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...