dzidzi Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Cześć mam taki problem: złożyłem kompa i jak go włączam to wszystko jest ok uruchamia sie winxp wszystko oki gierki śmigają filmy hulają itd. problem pojawia się przy wyłączaniu. Jak go wyłącze i uruchomie ponownie to zero sygnału komp wogule nie rusza tzn wiatraki szumią ale nie ma nawet sygnału dysk nie rusza kapota. Co ciekawe kilka razy resetowałem bios i komp ruszał ale w biosie zmienia się tylko ustawienie częstotliwości zegara ramu i procesora nic więcej. Wszytskie moje ustawienia zostają. Podkreślam że to się dzieje nie zawsze ostatnio doszedłem że nie dzieje się to wogule gdy podczas zamykania systemy wyłącze monitor :) dobre nie, aha mieszkam w domku gdzie co chwilę wyłączają prąd no może przesadziłem ale znajomy powiedział że to przez to że może mam za niskie napięcie.RATUJCIE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 A może podasz dokłądny konfig :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 podaj swoj config: proc, plyta, zaslilacz itd... (bedzie latwiej cos powiedziec) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Cześć mam taki problem: złożyłem kompa i jak go włączam to wszystko jest ok uruchamia sie winxp wszystko oki gierki śmigają filmy hulają itd. problem pojawia się przy wyłączaniu. Jak go wyłącze i uruchomie ponownie to zero sygnału komp wogule nie rusza tzn wiatraki szumią ale nie ma nawet sygnału dysk nie rusza kapota. Co ciekawe kilka razy resetowałem bios i komp ruszał ale w biosie zmienia się tylko ustawienie częstotliwości zegara ramu i procesora nic więcej. Wszytskie moje ustawienia zostają. Podkreślam że to się dzieje nie zawsze ostatnio doszedłem że nie dzieje się to wogule gdy podczas zamykania systemy wyłącze monitor :) dobre nie, aha mieszkam w domku gdzie co chwilę wyłączają prąd no może przesadziłem ale znajomy powiedział że to przez to że może mam za niskie napięcie.RATUJCIE. bardzo prawdopodobne ze macie zanizone napiecie w gniazdku :) narazie poszedl bym z plytka do kolegi i sprawdzil czy u niego jest to samo :) jak to samo to oddawaj mobo na gwarancji :) niech teraz oni sie martwia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzi Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Przepraszam zapomniałem: płyta ECS K7S5AL (wiem że to jest buu) proc. Athlon 1700XP 256DDR (266) bliżej nie znanej firmy :wink: graficzna Radeon 7000 64DDR box a zasilacz 300W w obudowie Tracer. Dzięki za wszelką pomoc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...