reed Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Dobre weze sa istotne ; Weze z marketu <10zł/m albo sa za twarde (igielit) ; wyginanie ich i zakladanie na krucce o wiekszej srednicy to KATORGA. Łatwiej o WYCIEK , uszkodzenie mechaniczne, maja wiekszy promien zgiecia. Miekkie z drugiej strony mozna latwo pociachac cymbatami , jeszcze latwiej sie zaginaja niz twarde , sa (sliskie) - za mocno zasisniete cymbatem po jakims czasie zlaza z krucca. Takie Eheimy , czy podobne pseudosilikonowe >10zł/m sa bezpieszniejsze , latwiejsze w montazu , bardziej estetyczne (chyba ,ze komus kolor nei odpowiada) nie odbarwiaja sie po waterdosie (nie wiem jak z copalem) ... Wiem , ze to offtopic. Ale przez goofniane weze mialem ostatnio powodz ... czy komp odpali - zobaczymy jutro ... Wiem , ze w relacji z sednem sprawy nie zblizylem sie o krok do prawdy ;] ale nie o to chodzi Eheim jest naprawde zajedwabisty do WC. Zwlaszcza jezeli zastosowac zaciski nylonowe, nie te metalowe przecinacze wezy. Po COPALu sie nie odbarwiaja, COPAL jest przezroczysty calkowicie i nie barwi wody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rampage Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Jeśli chodzi o blok to ja polecam orbitala - solidny wydajny dobrze mi służący od 2 miesięcy blok :) A jeśli chodzi o nukleona, to jak dla mnie za dużo węży :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 A co myslice o ostatno dostepnych blokach , pojemnikach na szybko zlaczkach. Mysle czy ich nie kupic. Waz do nich u Mate kosztuje 5 zl M br. a odchodzi mi koszt zaciskow. Wychodzi troszke drozej. Acha wpadlo mi troche dodatkowej kasy i mysle a zakupie pojemnika takze z ich sklepu 1,4 l. z pleksy.To co nie macie zadnych opini o szybkozlaczkach????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 A co myslice o ostatno dostepnych blokach , pojemnikach na szybko zlaczkach. Mysle czy ich nie kupic. Waz do nich u Mate kosztuje 5 zl M br. a odchodzi mi koszt zaciskow. Wychodzi troszke drozej. Acha wpadlo mi troche dodatkowej kasy i mysle a zakupie pojemnika takze z ich sklepu 1,4 l. z pleksy.To co nie macie zadnych opini o szybkozlaczkach????? http://forum.purepc.pl/search.php?mode=results Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...