Skocz do zawartości
akslow

WC - co polecacie??

Rekomendowane odpowiedzi

Dobre weze sa istotne ;

Weze z marketu <10zł/m albo sa za twarde (igielit) ; wyginanie ich i zakladanie na krucce o wiekszej srednicy to KATORGA. Łatwiej o WYCIEK , uszkodzenie mechaniczne, maja wiekszy promien zgiecia. Miekkie z drugiej strony mozna latwo pociachac cymbatami , jeszcze latwiej sie zaginaja niz twarde , sa (sliskie) - za mocno zasisniete cymbatem po jakims czasie zlaza z krucca. 

Takie Eheimy , czy podobne pseudosilikonowe >10zł/m sa bezpieszniejsze , latwiejsze w montazu , bardziej estetyczne (chyba ,ze komus kolor nei odpowiada) nie odbarwiaja sie po waterdosie (nie wiem jak z copalem) ...

Wiem , ze to offtopic. Ale przez goofniane weze mialem ostatnio powodz ...

czy komp odpali - zobaczymy jutro ...

Wiem , ze w relacji z sednem sprawy nie zblizylem sie o krok do prawdy ;]

ale nie o to chodzi

Eheim jest naprawde zajedwabisty do WC.

Zwlaszcza jezeli zastosowac zaciski nylonowe, nie te metalowe przecinacze wezy.

Po COPALu sie nie odbarwiaja, COPAL jest przezroczysty calkowicie i nie barwi wody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myslice o ostatno dostepnych blokach , pojemnikach na szybko zlaczkach. Mysle czy ich nie kupic. Waz do nich u Mate kosztuje 5 zl M br. a odchodzi mi koszt zaciskow. Wychodzi troszke drozej. Acha wpadlo mi troche dodatkowej kasy i mysle a zakupie pojemnika takze z ich sklepu 1,4 l. z pleksy.

To co nie macie zadnych opini o szybkozlaczkach?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myslice o ostatno dostepnych blokach , pojemnikach na szybko zlaczkach. Mysle czy ich nie kupic. Waz do nich u Mate kosztuje 5 zl M br. a odchodzi mi koszt zaciskow. Wychodzi troszke drozej. Acha wpadlo mi troche dodatkowej kasy i mysle a zakupie pojemnika takze z ich sklepu 1,4 l. z pleksy.

To co nie macie zadnych opini o szybkozlaczkach?????

http://forum.purepc.pl/search.php?mode=results

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi