jonek29 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Witam, jestem aktualnie w trakcie składanie kontenera na DI/LN, i chciałbym go na czymś przetestować, dlatego sprawdzam starocia a dokładniej P4 631 3.0GHz z HT. Octuje na płycie P5GPL-X SE mam jakieś 4,65GHz (1,6V max płyty), i procek nie chce dalej iść, na pamięciach (normalnie 400 MHz) mam już jakieś 530 MHz. Podejrzewam, że już kończą się możliwości pamięci. Kto octował na tym mb, zna jakieś vmody, może jakieś zmodowane biosy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 (edytowane) Kup sobie PŁYTĘ, a nie jakieś g***o. Jak już coś chcesz na tym robić, to daj dzielnik na ram 1:1. Te proce robią 5.0-5.5GHz tak mniej więcej na AC, napięcia rzędu 1.5-1.6V Edytowane 15 Sierpnia 2010 przez BArt_X 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek29 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Wiem że to g***o, ale chce na początek sprawdzić, bo nie bawiłem się przedtem kontenerami. Mam jeszcze Gigabyte'a 945GCM-S2L będzie lepsze od tego g? btw. dzielnik pamięci oczywiście da się ustawić minimum 1:2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Obie to jest sprzęt biurowy. Poszukaj P5B, P5B Deluxe, Commando, P5WD2, DFI Dark P965. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek29 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Ok, mam z 30 płyt takich szrotowych trochę ale przejże i napisze modele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...