user_out_241 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Witam, Od jakiegoś czasu, po każdorazowym włączeniu kompa, w podglądzie zdarzeń w dziale system pojawia się taki błąd: Niektóre funkcje zarządzania energią procesora w czasie wydajności zostały wyłączone z powodu znanego problemu z oprogramowaniem układowym. Skontaktuj się z producentem komputera w celu uzyskania aktualizacji oprogramowania układowego. Jest to błąd Kernel-Processor-Power - Identyfikator 6, kategoria 6. Mam Windowsa 7. Nie wiecie może co dokładnie spowodowało ten błąd i jakie są jego konsekwencje? Mam się przejmować? Komp zdaje się pracować normalnie. Mam pewne podejrzenie czy nie jest to związane z aktualizacją Biosu do mojej płyty MSI P6N SLI - otóż najnowszy Bios, w wersji 2.7, nie udostępnia już ukrytej wcześniej opcji C1E, która właśnie chyba zarządzała energią procesora, a którą polecano wyłączać przy podkręcaniu. Czy to może być winowajca? Jak sobie z tym poradzić? Jako że do opcji nie ma już dostępu, to nie wiem czy jest włączona czy wyłączona, czy może w ogóle zlikwidowana. Przy niepodkręconym procesorze błąd także się raportuje. Tak a propos oc, to podkręcam niewiele, z 2,13 na 2,67 GHz. Czy jest możliwy downgrade Biosu? I prośba - czy któryś posiadacz tej płyty z Biosem w wersji 2.7 i Windowsem 7 mógłby sprawdzić w podglądzie zdarzeń (system) czy ma taki błąd po każdym uruchomieniu kompa w logach? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...