Skocz do zawartości
kamiss

Toshiba L500-1Q9 - problem ramka matrycy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam właśnie tego laptopa ze sklepu Vobis i mam pytanie odnośnie ramki wokół matrycy. Otóż zauważyłem ostatnio, patrząc "z góry" na matrycę, to zauważyłem, że ramka w pewnym miejscu nie przylega równomiernie do matrycy(znaczy jest jakby pewne lekkie uwypuklenie, coś w tym stylu). Chciałbym się dowiedzieć, czy to jest normalne zjawisko przy użytkowaniu laptopa, czy producent coś nie tak złożył. To mój pierwszy laptop, kupiłem go w lutym tego roku, to Toshiba L500-1q9. Aha, byłem w Vobisie gdzie kupowałem laptopa i sprzedawca powiedział, że nie widzi nic nie normalnego, powiedział, że jest ok. Nie wiem co robić; czy w pana testowym modelu też tak było? Proszę o radę.

Zależy mi na tym, bay użytkownicy też tego modelu się wypowiedzieli jak u nich to wygląda.

Zamieszczam link do zdjęć, gdzie wyjaśniam o co mi chodzi :

ImageShack Album - 5 images

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy montażu mogli nie docisnąć albo wyłamać zatrzask. Generalnie czasem sie sdarza takie coś, możliwe też że ktoś coś majstrował. Spróbuj docisnąć ramke trzymając jedną ręką z tyłu a drugą dopuchając mocno w tym samym miejscu, może zatrzask wskoczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety , ramki są robione z cienkiego plastiku i często mimo zatrzasków odstają z czasem.

Najlepszy sposób po gwarancji podkleić cienką taśmą dwustronną i po kłopocie.

Dawniej ramki były bardziej masywne - teraz moda na cienkie i to są właśnie tego efekty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety , ramki są robione z cienkiego plastiku i często mimo zatrzasków odstają z czasem.

Najlepszy sposób po gwarancji podkleić cienką taśmą dwustronną i po kłopocie.

Dawniej ramki były bardziej masywne - teraz moda na cienkie i to są właśnie tego efekty.

Tyle, że mój laptop ma 2 lata gwarancji (kupiony w lutym tego roku , nowy), a u Ciebie jak jest? Iść z tym do serwisu, czy to jest teraz tak "powszechne" że tego nie robią, ni uznają? Możesz coś poradzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi