phranzee Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 witam, dorobilem sie podwojnej katody od chiefteca (2xblue). jakbym nie ukladal katod to inwerter byl w niewygodnym miejscu. no to przedluzylem kabel inwerter<>katoda. co sie okazalo - tylko polowa 8O katody swieci i to dosc ciemno. kabel, ktorym przedluzylem, byl tej samej srednicy co oryginalny. nie dzialalo, wrocilem do punktu wyjscia. nie widzialem podobnego topica. moze sie komus przyda. drugi przypadek, slaby zasilacz domowej roboty, 12V, ~0.7A. katody zapalaja sie stopniowo :) od jednego konca do drugiego. ciekawy efekt 8) btw - byly topiki, ale cos nie znalazlem odpowiedzi - ma ktos schemat inwertera ? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 oooo fajnie że o tym piszesz bo też mam te katody od chiefteca i zastnawiałem się nad przedłużeniem kabla, ale teraz znajdę inny sposób na umiejscowienie inwertera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 fajnie, ze sie komus przydalo, oszczedzilo troche roboty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 drogi phranzee - mylisz sie ze katody nie swieca przy przedluzaniu kabla - ja przedluzylem kable i walnalem je jeszcze na wysokorezystancyjne wlaczniki przemyslowe :P i wsio hula - tylko skoluj sobie jak cos , miedziany cieniutki kabelek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 drogi phranzee - mylisz sie ze katody nie swieca przy przedluzaniu kabla - ja przedluzylem kable i walnalem je jeszcze na wysokorezystancyjne wlaczniki przemyslowe :P i wsio hula - tylko skoluj sobie jak cos , miedziany cieniutki kabelek :/ sek w tym, ze to byl miedziany cieniutki kabelek :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...