Slayer Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 Wiadomo- można wymienić napęd, można HDD, matrycę itp. Ale podstawowa sprawa- procesor- z tym może być różnie. I tutaj jest pytanie o podstawki i kompatybilność laptopów. Jakie modele można odpowiednio z największym prawdopodobieństwem będzie zmienić na szybsze egzemplarze? Czy taki np. "przenośny" Duron ma szansę być wymieniony na np. jakiś stacjonarny model XP 2400 czy nawet Athalon 1400 ( FSB 100 Mhz) ( oczywiście nic powyżej 133 Mhz FSB nie wchodzi w grę). No i co do Celeronów- wiem że różne są podstawki do tych procków, ale czy np. biorąc Cel 600 jest szansa go wymienić na stacjonarny 1100 ( chyba, żeby zrobić mod na Taulina;)) ? Ktoś się orientuje, jakie są w laptopach podstawki pod CPU? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 Zależy w jakim. Pomoże zapoznanie sie z manualem. Ja miałem Compaqa Evo N110 w który wchodziło od P3 700 do celerona 1Ghz i P3 1GHz (wszystkie mobile). Czy by weszło coś więce3j nie wiem i nie próbowałem rozbierać - szczegóły co i jak wsadzić były w instrukcji... BTW proce mobile są cholernie drogie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...