Gosu Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2010 Pisałem o tym problemie w temacie zbiorczym o X-FI jednak nikt mi nie pomógł niestety a bardzo zależy mi na rozwiązaniu tej "usterki" Proszę o nie usuwanie tematu. Kiedy oglądam film/ słucham muzyki czy gram to nagle samoistnie zmieniają mi się kanały z 5.1 na 2.1 (zupełnie losowo jeżeli chodzi o czas, zdarza się że i 2e godziny jest ok a potem lipa)i żeby znowu było ok muszę albo wyłączyć program albo w panelu Creativa zmienić ustawienia (cały czas tam pokazuje że jest 5.1) Dzieje się tak tylko w jednym slocie PCI w drugim wszystko jest ok ALE...niestety nie mogę z niego korzystać ponieważ mój HD 4890 będący grzałką dusi się ,ASUS P5Q Deluxe ma beznadziejnie nisko pod grafiką drugi slot PCI. Przez co temperatury są zbyt duże 110 stopni... a przy tych samych ustawieniach wentylatora grafy w wypadku kiedy X-Fi jest na nią mam max 80 stopni... Buda ma przewiew jest dobrze chłodzona także z tym nic nie zrobię natomiast proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu, o co tu może chodzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...