Skocz do zawartości
animashi

D-link 524 i ARRIS TOUCHSTONE

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z siecią. Posiadam internet z Chello. Mój modem to ARRIS TOUCHSTONE a router D-link 524. Sytuacja wygląda następująco, modem łączy się ze stacjonarnym poprzez USB. Jest spoko, wszystko działa. Problem zaczyna się gdy chcę postawić sieć bezprzewodową. Do modemu (za pomocą kabla LANowego) podpinam router, który ma za zadanie rozprowadzać sygnał wifi w mieszkaniu. O ile laptop wykrywa sieć, to możliwe połączenie jest "Tylko lokalne", tak jakby router miał problem z wyjściem na świat. Na laptopie poprzez 192.168.0.1 probowalem skonfigurować router, wpisując w zakładce WAN, takie same dane, jak na komputerze stacjonarnym, jednak nie powiodło się, gdyż na stacjonarnym wyskoczył błąd konflikt IP.

Oto ipconfig ze stacjonarnego:

Karta Ethernet Połączenie lokalne: Sufiks DNS konkretnego połączenia : chello.pl

Opis . . . . . . . . . . . . . . : ARRIS TOUCHSTONE DEVICE

Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-CA-BC-B3-22

DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak

Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Adres IP. . . . . . . . . . . . . : 87.206.150.155

Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0

Brama domyślna. . . . . . . . . . : 87.206.150.1

Serwer DHCP . . . . . . . . . . . : 84.10.205.1

Serwery DNS . . . . . . . . . . . : 62.179.1.63 62.179.1.62

Dzierżawa uzyskana. . . . . . . . : 24 września 2010 14:25:18

Dzierżawa wygasa. . . . . . . . . : 30 września 2010 09:55:16

Męczyłem się także z adresami MAC, IP, itd. i nic. Brak mi już pomysłów. Prosiłbym o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi