forefox Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 (edytowane) Witam. Niedawno zmieniłem system na Windows 7. Sam system bardzo ładnie działa, szybko jak XP a do tego ładniej wygląda. Problem jest podczas gier. Niby nie są to jakieś wymagające gry. Dużo nie gram. Mam problem z grami Burnout Paradise i GTA San Andreas. Podczas grania gry się przycinają. Zauważyłem że w tym czasie dysk coś "młuci". Przy GTA rzadko się to zdarza natomiast w Burnoucie bardzo często, ale za to w GTA jak przytnie to bardziej. Te przycinki są najczęściej kilkusekundowe. Na XP takiego problemu nie było, te gry działały idealnie. Mój sprzęt to E1400 2.0 GHz, HD 4550 512 MB DDR3 i 2 GB RAM DDR2 800 MHz CL5. Wydaje mi się że mam wystarczająco dużo ramu aby płynnie grać a już na pewno w San Andreas... Wszystkie zbędne programy mam wyłączone. Indeksowanie plików też wyłączyłem od razu po zainstalowaniu systemu oraz powyłączałem usługi które wydają mi się zbędne. Oto lista wyłączonych usług: (nie dziwcie sie że Windows Update wyłączony ale nie lubie kiedy system pobiera coś bez mojej wiedzy a sam włączam co jakiś czas kiedy chce żeby sie zaktualizował): http://img202.imageshack.us/img202/4381/servicesg.png Aha, sterowniki to Catalysty 10.9 ale próbowałem też na 10.1 i bez zmian, Directx zaktualizowany do najnowszej wersji, system 32 bit. Edytowane 3 Października 2010 przez forefox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...