papi79 Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 witam, kupiłem ww router i mam poważny problem z WIFI. o ile dwa kompy podpięte po kablu działają super, o tyle wifi nie ma praktycznie zasięgu - czsem 1m, czasem nawet z pół metra netbook nie widzi sieci.. inne blokowe sieci wyświetla, więc to nie problem netbooka. wymieniłem router na nowy taki sam egz i jest dokładnie to samo.. jakaś porada? ustawienia routera wifi mam na auto tzn prędkości/kanały. nadajnik na HIGH. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Spróbuj ręcznie ustawić kanały, może na auto dostajesz jakiś kanał na którym blisko pracuje inny router. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papi79 Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Spróbuj ręcznie ustawić kanały, może na auto dostajesz jakiś kanał na którym blisko pracuje inny router. dzięki za wskazówkę! po powrocie z pracy sprawdzę to. ważne, że jest pomysł! bo ja sam już nie mam na to siły :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Zainstaluj na netbooku program inssider. On Ci pokaże jakie są sieci na których kanałach, a potem odpowiedni kanał ustawisz w konfiguracji swojej sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papi79 Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Zainstaluj na netbooku program inssider. On Ci pokaże jakie są sieci na których kanałach, a potem odpowiedni kanał ustawisz w konfiguracji swojej sieci. tak też zrobię. mam natomiast pytanie: skoro mój router ma 3 anteny i jest mega/super/hiper (oczywiście się śmieję ale pewnie większość to routery za 90-120zł) to dlaczego to nie inni mają problem z moim tylko ja mogę mieć problem z innymi(zajmującymi już konkretne kanały)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 zakłocenia - przez to że ty zajmujesz taki sam kanał inni tez mogą mieć problem - oczywiście bardzo wiele zależy od budynku....kolega ma taki pokój że żadna komórka nie łapie - ale wystawi tylko telefon za okno i juz full zasięg - w przedpokoju równiez...beton czyni cuda:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...