Skocz do zawartości
acaro

Fritz 7170

Rekomendowane odpowiedzi

Przechodzę na neo 6MB z 1Mb - mam obecnie modem PLANET Postanowiłem zmienić na modem-Ruter z wi-fi.

Znalazłem Fritza 7170 ma wszystko cobyłoby potrzebne .

Jednak jak zacząłem czytać to narzekają na konfigurację i brak menu pl.

cena to 265 zł 3 lata gwarancii

Jaki polecilibyście modem-ruter do neo w zakresie cenowym 200 - 300 zł najchętniej z bramka voip i możliwością podłączenia urządzeń sieciowych

acaro

Będę zobowiązany za sugestie.

ps : mam do podłączenia 2 kompy stacjonarne najlepiej kablem , 2 laptopy Wi-Fi , PSP wnuka . telefon internetowy.

Znalazłem cos takiego:http://allegro.pl/tp-link-router-wifi-tl-wr1043nd-1gbit-bstok-1398-i1250876668.html

http://allegro.pl/netgear-dgn2200-router-wifi-usb-n-adsl-neostrada-i1252172734.html

lub :

Edytowane przez acaro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TP-Link nie jest pod ADSL - musisz do niego podpiąć modem...

Do Netgeara możesz wgrać alternatywny soft który poprawia kulturę pracy, ma USB'ka więc dysk i drukarkę możesz podpiąć...

Fritza 7170 też jest fajny - konfiguracja jest dużo trudniejsza (mnóstwo opcji) i faktycznie póki co brak PL, ale spokojnie znajdziesz na necie dokładne opisy jak go ustawić... Kwestia tylko tego, czy wykorzystasz te "bajery" które dodatkowo posiada... Pozatym obsługuje wolniejszy standard (54Mbps) niż Netgear i TP-Link (oba po 300Mbps)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi