acaro Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 (edytowane) Przechodzę na neo 6MB z 1Mb - mam obecnie modem PLANET Postanowiłem zmienić na modem-Ruter z wi-fi. Znalazłem Fritza 7170 ma wszystko cobyłoby potrzebne . Jednak jak zacząłem czytać to narzekają na konfigurację i brak menu pl. cena to 265 zł 3 lata gwarancii Jaki polecilibyście modem-ruter do neo w zakresie cenowym 200 - 300 zł najchętniej z bramka voip i możliwością podłączenia urządzeń sieciowych acaro Będę zobowiązany za sugestie. ps : mam do podłączenia 2 kompy stacjonarne najlepiej kablem , 2 laptopy Wi-Fi , PSP wnuka . telefon internetowy. Znalazłem cos takiego:http://allegro.pl/tp-link-router-wifi-tl-wr1043nd-1gbit-bstok-1398-i1250876668.html http://allegro.pl/netgear-dgn2200-router-wifi-usb-n-adsl-neostrada-i1252172734.html lub : Edytowane 9 Października 2010 przez acaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 TP-Link nie jest pod ADSL - musisz do niego podpiąć modem... Do Netgeara możesz wgrać alternatywny soft który poprawia kulturę pracy, ma USB'ka więc dysk i drukarkę możesz podpiąć... Fritza 7170 też jest fajny - konfiguracja jest dużo trudniejsza (mnóstwo opcji) i faktycznie póki co brak PL, ale spokojnie znajdziesz na necie dokładne opisy jak go ustawić... Kwestia tylko tego, czy wykorzystasz te "bajery" które dodatkowo posiada... Pozatym obsługuje wolniejszy standard (54Mbps) niż Netgear i TP-Link (oba po 300Mbps)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acaro Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 (edytowane) A jaki jest najlepszy w granicach cenowych 200 - 360 zł najlepiej z menu pl i prostą konfiguracją. acaro pracujący pod win 7 Edytowane 11 Października 2010 przez acaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...