Gość Harry Lloyd Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 Jakiś dość długi czas temu pojawił się problem w moim Samsungu LE26A450. Blisko lewego górnego rogu pojawiła się dziwna plamka w kształcie trójkąta (wierzchołek skierowany w lewa stronę). Była dość rzadko widoczna, ale czasami tak. Po jakimś czasie pojawił się kolejny problem, w postaci idealnie pionowej linii z lewej strony ekranu. Odpalając jakieś statyczne plansze jednokolorowe np. w programie Dead Pixel Buddy absolutnie jej nie widać, natomiast w grach czy filmach już tak, zwłaszcza w ruchomych scenach, i często bardzo wyraźnie. Zmienia ona kolor wraz ze zmianą tła. Sprawdziłem z ciekawości na TV w drugim pokoju (praktycznie ten sam model), i tam jest masakrycznie gruba "linia", której lewy bok nie jest linią prostą tylko wężykiem. Ktoś ma jakiekolwiek pojęcie co to może być? Gwary niestety już nie ma. mój - drugi - Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 Pierwsze co mi się rzuciło na myśl to jakiś ucisk od wewnętrznej strony na matrycę. Ale jeżeli mówisz, że w niektórych momentach tego nie ma to raczej jakaś "softwerowa" sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 I coś z tym można zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 Tutaj nie pomogę za bardzo. Możesz lekko popuścić obudowę i zobaczyć co będzie. ALe to jest czysto teoretycznie bez jakiegokolwiek doświadczenia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...