dymy Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 (edytowane) korzystając z tego, że robiłem mały porządek i musiałem ściągnąć nowe driverki podzielę się dobrym źródłem. trzeba troszkę poklikać aby wygrzebać coś w miarę świeżego pod platformę nForce4 - np. mój Abit KN9 tym razem skorzystałem z niemieckich paczek made by Fernando 1: Win7/Vista: Optimized nForce Driver Packs • nForcersHQ.com jestem megazadowolony i widzę, że autor stale aktualizuje drivepacki - chwała mu! myślę, że wiele osób wciąż korzysta z tej popularnej kiedyś platformy sprzętowej, a nvidia niekoniecznie bawi się w upload nowszych wersji dla leciwych chipsetów. może nawet warto przykleić bo pewnie wiele osób szuka... wrzucam też na megaupload gdyby przypadkiem mirrory ze strony Fernando zniknęły ;) nForce 32bit drivers 2010 nForce 64bit drivers 2010 Edytowane 13 Października 2010 przez dymy 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 Zauważyłeś jakiś przyrost wydajności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 mam Vistę w zasadzie od oficjalnej premiery i odkąd pamiętam, moja KN9 zawsze miała problem z inicjowaniem sieci po uruchomieniu systemu. pojawiało się to zwykle okresowo i najczęściej wymagało kilku resetów bo opcja włącz/wyłącz sieciówę po prostu się zwieszała. co ciekawe jeśli błyskawicznie po starcie systemu uruchomiło się widok menadżera urządzeń to sieć zwykle ruszała. mijały latka, różne poprawki, reinstalki, nowe sterowniki i... zawsze to samo :/ z czasem pogodziłem się z tym faktem i choć czasem irytował to dało się z tym całkiem normalnie żyć ;) o dziwo po instalacji sterowników Fernando mam problem z głowy - sieć hula jak ta lala! czy jest różnica w wydajności? po reinstalacji systemu zawsze jest odczuwalna różnica i tyle mogę powiedzieć :) jeśli ktoś ma ochotę na jakieś obiektywne testy to chętnie przejrzę wyniki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...