Vatone Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 (edytowane) Mam nietypowy problem. Przeglądarki (Opera, FF, nawet IE) nie reagują bądź "ciężko reagują" na niektóre strony, tzn: gdy otwieram jakąś stronę to albo wszystko jest ok i otwiera się szybko, albo zatrzymuje się na jakimś etapie, w Operze w pasku np: "elementy 12/13" i stoi. Po jakimś czasie, minuta dwie, strona się ładuje, ale gdy chcę przejść do podstrony problem sie ponawia. To nie sprawa szybkości łącza, bo mam 6 Mb. A czasem po wciśnięciu enter, przeglądarka w ogóle nie reaguje. Edytowane 17 Października 2010 przez Vatone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatone Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 To nie wina przeglądarek, problem występuje w całej sieci (mam router) bo u mojego brata na laptopie nie działają te same strony. nk.pl, komixxy.pl, maxmodels.pl Może mi ktoś powiedzieć jak temu zaradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 Nie używacie jakiegoś oprogramowania do blokowania reklam, serwerów statystyk lub podobnego? Np. w pakiecie antywirusowym, firewall'u? Odpal jakiegoś linuxa live cd na próbę i sprawdź czy to wina oprogramowania na waszych kompach czy sieci. Używasz routera? Spróbuj bez niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatone Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 (edytowane) Obaj mamy to samo od ładnych paru miechów- NOD32, nic innego praktycznie, wszystko zawsze czyściutko. Nic nie zmieniane w routerze czy oprogramowaniu. Bez routera nie mam jak spróbować bo nie mam modemu. Live cd postaram się skombinować i dam znać. W Internecie sporo osób ma ten problem ale nie ma rozwiązania... Ustawiają bramki DNS i różne takie, ale to chyba wiele nie daje. Właśnie sprawdziłem że przez internetowe bramki proxy wszystko działa znakomicie. Wyczyszczenie pamięci podręcznej DNS poleceniem ipconfig /flushdns nic nie dało. Edytowane 18 Października 2010 przez Vatone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatone Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 Bardzo proszę o pomoc, zależy mi na rozwiązaniu problemu. Zmiana DNSów w ustawieniach routera na OpenDNS nic nie dała... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...