PhoenixFx Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Mam problem z monitorem. Przy normalnym użytkowaniu (system, internet) nie ma problemu. Jednak w programie Cinema4D lub Photoshopie z włączoną opcją korzystania ze wsparcia GPU widać wyraźne falowanie poziome obrazu, w grach czasem też da się to zauważyć, ale włączenie synchronizacji poziomej rozwiązuje tam problem. Monitor: Samsung 940BW Karta graficzna: Radeon 4850 Procesor: i5-760 Zasilacz: Chieftec 450W Instalowałem nowe sterowniki od ATI, z Catalystem lub bez, instalowałem sterowniki do monitora. Przepinałem monitor do innego wejścia na karcie i testowałem inną przejściówkę (niestety niepełną). Kombinowałem z ustawieniami monitora, ale nic. Z góry dzięki za rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoenixFx Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Witam ponownie, przepraszam, że pod postem, ale wpadłem na coś i chciałbym zaczerpnąć opinii. Wpadłem na pomysł, że to może być przez kabel. Obecnie mam VGA -> VGA, z przejściówką na DVI gdyż karta ma tylko DVI. Może te falowanie zniknąć gdy dorwę kabel DVI - DVI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Przez D-Sub leci sygnał analogowy podatny na zaklocenia. Jak tylko masz mozliwosc to podlacz przez DVI. Robiles autodopasowanie monitora do sygnalu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptyt Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 A moze to problem z V-sync? Ja to mialem tylko w grach, wiec nie jestem pewny Vsync Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoenixFx Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 @Marynarz: Tak, robiłem autodopasowanie. Czekam na przesyłkę z kablem i zobaczymy. @ptyt: Tak, w grach po włączeniu Vsynca jest ok, ale zdarza mi się też to także w programach i momentami w samym systemie. Dzisiaj przetestowałem starszego Radeona od kumpla i wszystko było ok. Trochę mnie to zdziwiło bo moja karta ma niecały miesiąc, a do tego nie widzę jakichkolwiek problemów w grach itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...