Skocz do zawartości
Grinch

TRACER - głośniki 5.1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, znajomy chciałby kupićsobie zestawik głośniczków 5.1. Ma to służyć do ogólnej pracy gry,muza,filmy. Wiem wiem że zaraz ktośpowie że lepsze jest 2kolumny + wzmacniacz, lecz jednak nie jest to 5.1. Powiedzcie mi któryz tych zestawów jest najbardziej wart swojej ceny.

-----------------------------------------------------------------------------

1. Głośniki 5+1 TRACER MAGIC TRG-5S-1800-A-3 60W RMS

TRG-5S-1800-A-3 MAGIC

System głośników 5+1.

Subwoofer i 5 satelitów.

Moc P.M.P.O.: 1800W

Moc RMS: 60W

Wyświetlacz numeryczny LED

Szerokość pasma przenoszenia: 20Hz-20KHz

Drewniana obudowa subwoofer'a

Drewniane obudowy satelitów

Zasilacz wewnętrzny.

Cena: 480zł

Dołączona grafika

2. Głośniki 5+1 TRACER MAGNUM TRG-5SR-3000-A-4 100W RMS

TRG-5SR-3000-A-4 MAGNUM

System głośników 5+1.

Subwoofer i 5 satelitów.

Moc P.M.P.O.: 3000W

Moc RMS: 100W

Zdalne sterowanie.

Szerokość pasma przenoszenia: 20Hz-20KHz.

Predefiniowane ustawienia dźwięku: Flat, Classic, Rock, Pop, Jazz

Możliwość jednoczesnego podłączenia 5 urządzeń (PC, CD, TV, DVD, TAPE)

Zasilacz wewnętrzny.

Cena: 500zł

Dołączona grafika

3. Głośniki 5+1 TRACER SYMPHONY TRG-5SK-1800-A-3 60W RMS

System głośników 5+1.

Subwoofer i 5 satelitów.

Moc: 1 800W P.M.P.O.

Dodatkowy panel sterujący.

Satelity z 2 głośnikami.

Szerokość pasma: 20Hz-20KHz.

Płynna regulacja głośności.

Możliwość niezależnego sterowania subwooferem, głośnikiem centralnym, satelitami przednimi oraz tylnymi.

Drewniany subwoofer.

Zasilacz wewnętrzny

Cena: 300zł

Dołączona grafika

NO to są te 3 modele ktoe mu się spodobały, ja się nei znam na tych zestawach, wydaje mi sięże nie opłaca się kupować Głośniki Creative Inspire 5.1 5100 za 324zł 42W RMS :? No niewiem czekam na opinie Waszą i sugestie :]

Aha i max kasy to 500zł :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, znajomy chciałby kupićsobie zestawik głośniczków 5.1. Ma to służyć do ogólnej pracy gry,muza,filmy. Wiem wiem że zaraz ktośpowie że lepsze jest 2kolumny + wzmacniacz, lecz jednak nie jest to 5.1. Powiedzcie mi któryz tych zestawów jest najbardziej wart swojej ceny.

TRG-5S-1800-A-3 MAGIC

System głośników 5+1.

Subwoofer i 5 satelitów.

Zasilacz wewnętrzny.

Dołączona grafika

TRG-5SR-3000-A-4 MAGNUM

System głośników 5+1.

Subwoofer i 5 satelitów.

Zdalne sterowanie.

Zasilacz wewnętrzny.

Dołączona grafika

System głośników 5+1.

Subwoofer i 5 satelitów.

Satelity z 2 głośnikami.

Możliwość niezależnego sterowania subwooferem, głośnikiem centralnym, satelitami przednimi oraz tylnymi.

Drewniany subwoofer.

Zasilacz wewnętrzny

Dołączona grafika

NO to są te 3 modele ktoe mu się spodobały, ja się nei znam na tych zestawach, wydaje mi sięże nie opłaca się kupować Głośniki Creative Inspire 5.1 5100 za 324zł 42W RMS  :?  No niewiem czekam na opinie Waszą i sugestie :]

Słuchałem tego najdroższego Tracera - i grał .... żałośnie (oczywiście lepiej niż jakieś stereofoniczne samsungi z subwooferem za 100-150 zł) - ale po prostu muzyki to się nie dało słuchać na tym :(

Sam zastanawiałem się nad 5.1 i.... najpierw myślałem o Inspire 5100 - ale kumpel odwiód mnie od tego, wybrałem inny wariant - kupiłem Inspire 5300, z tego co wiem można je nabyć za 400 zł, ja za swoje dałem 590 - ale w środku był SB Audigy. Te głośniczki naprawdę dobrze grają - a jeśli najdroższy tracer gra gożej, to tańsze pewnie będą grały jeszcze gorzej. Ogólnie nie polecam tracerów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim zalezy do czego te glosniczki maja byc uzywane?

Bo jesli do techniawy to nr.2 powinien byc idealny, a jesli chce sluchac MUZYKI i filmow to niech pomysli o creative.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co proponujesz miszczu ? CO ty bys zrobil jak bys mial 500zl :D

proste...jak niestac mnie na mercedesa, to nie kupuje mercedesa, czyli jak nie stac mnie na 5.1, to nie kupuje 5.1 :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co proponujesz miszczu ? CO ty bys zrobil jak bys mial 500zl :D

proste...jak niestac mnie na mercedesa, to nie kupuje mercedesa, czyli jak nie stac mnie na 5.1, to nie kupuje 5.1 :/

Zawsze można kupić malucha :lol: :lol: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim zalezy do czego te glosniczki maja byc uzywane?

Bo jesli do techniawy to nr.2 powinien byc idealny, a jesli chce sluchac MUZYKI i filmow to niech pomysli o creative.

Jak pisałem do wszystkiego muza film gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5169

lekko ponad 500

jakis czas temu czytalem porownanie i w kazdej klasie zestawy logitecha wyprzedily creafa

na temat tracerka.. hm wysoka niby moc owszem przemawia tyle ze one przy xW robia juz tylko obore nie muze ;-) a ponizej...hmmm najlepiej posluchaj ... nie sadze zebys byl zadowolony

a poza to wez wzmacniacz i kolumny :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to:

Creative Inspire 6.1 6700

Moc Wyjsciowa satelitow : 8W, centralny: 20W, subwoofer: 22W; Czestotliwosc: 40 Hz~20 kHz; gwarancja: 24 miesiace

cena netto: 385 zł cena brutto: 469 zł

Dołączona grafika

http://pl.europe.creative.com/products/pro...prod=372&page=1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak ciebie nie stać na 6700 - to polecam opis 5300

kosztują 409 zł brutto - więc jesteś w stanie sobie takie sprawić

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2006

Głośniki te idealnie współpracują z kartami dźwiękowymi Sound Blaster® Audigy™ oraz Live!™ 5.1.

Głośniki Creative® Inspire 5.1 5300 powinien mieć każdy użytkownik komputerów PC doceniający jakość dźwięku, natomiast zapalonym graczom są one wręcz niezbędne. Zestaw składa się z 5 głośników satelitarnych oraz głośnika niskotonowego (subwoofera) i współpracuje z kartami dźwiękowymi Creative® Sound Blaster® Audigy™ lub Live!™ 5.1. Głośniki te zapewniają najwyższą jakość, charakterystyczną dla systemów 5.1 Dolby® Digital, a zarazem mają niespotykanie korzystną cenę w stosunku do oferowanej jakości dźwięku, w takich zastosowaniach, jak gry, odtwarzanie muzyki czy kino domowe. Projektując nowe głośniki nie zapomniano o nowoczesnym wzornictwie. Firma Creative® położyła jednak szczególny nacisk na jakość dźwięku, zwłaszcza generowanego przez głośniki satelitarne. Wykorzystano kolorowe płyty czołowe, by uzyskać doskonałe rozchodzenie, ustawianie i pozycjonowanie dźwięku. Uzyskiwane brzmienie można uznać za wzorcowe podczas odtwarzania efektów przestrzennych oraz pozycjonowania dźwięku. Gry komputerowe wykorzystujące technologię EAX dostarczą wrażeń wręcz piorunujących! Inne cechy, takie jak przewodowy pilot oraz możliwość dobrania koloru kratek maskujących, które pozwalają dopasować zestaw do dowolnego otoczenia również wpływają korzystnie na doznania użytkownika.

* Wydajny głośnik niskotonowy (subwoofer) o mocy skutecznej 18 W oraz 5 głośników satelitarnych o łącznej mocy skutecznej 30 W w połączeniu z kartą dźwiękową Sound Blaster® zapewniają najwyższą jakość dźwięku.

* Zaawansowana konstrukcja głośników satelitarnych o profilowanych powierzchniach czołowych umożliwia uzyskanie optymalnych efektów przestrzennych.

* Dzięki pracy w systemie 5.1 głośniki te oferują dużo wyższą jakość dźwięku w grach wykorzystujących technologie EAX i Microsoft® DirectSound® 3D.

* Przewodowy pilot z wyłącznikiem zasilania zapewnia niesłychaną łatwość obsługi.

* Głośniki charakteryzują się nową, elegancką konstrukcją i pozwalają na indywidualne dobranie koloru kratek maskujących.

Wzmacniacz

Głośniki satelitarne

* znamionowa moc skuteczna: 6 W przy całkowitych zniekształceniach harmonicznych 10%

Głośnik niskotonowy (subwoofer)

* znamionowa moc skuteczna: 18 W przy całkowitych zniekształceniach harmonicznych 10%

* charakterystyka częstotliwościowa: od 47 Hz do 20 kHz

* stosunek sygnału do szumu: 75 dB

Kable i gniazda

Kable

* do głośników satelitarnych przednich (lewego i prawego) - 2 m (połączenie stałe - wtyk RCA czarny)

* do głośników satelitarnych tylnych (lewego i prawego) - 5 m (połączenie stałe - wtyk RCA czarny)

* do głośnika satelitarnego centralnego - 2 m (połączenie stałe - wtyk RCA czarny)

* do regulacji głośności - 2 m (kolor czarny)

* kabel potrójnego wejścia sygnałowego audio (line-in) - 2 m (wtyki pozłacane)

Gniazda

* wejścia audio

PRZÓD - kolor żółty

TY£ - kolor czarny

GŁOŚNIK CENTRALNY I G£OŚNIK NISKOTONOWY - kolor pomarańczowy

* wyjścia głośników

LEWY PRZEDNI i LEWY TYLNY - kolor biały

PRAWY PRZEDNI i PRAWY TYLNY - kolor czerwony

CENTRALNY - kolor czarny

* regulacja głośności - złącze DIN

Właściwości fizyczne

Głośniki satelitarne

* wymiary (ze stojakiem) - 92 mm x 96 mm x 112 mm

* waga - 463 g

Głośnik niskotonowy (subwoofer)

* wymiary - 240 mm x 220 mm x 222 mm

* waga - 3,6 kg

Przewodowy pilot

* wymiary - 87 mm x 48 mm x 25 mm

* waga - 85 g

Zasilacz

* wyjście - napięcie zmienne 12 V, 4,2 A

* długość kabla zasilacza - 3,7 m (długość całkowita)

KOMENTARZE:

Ocena Komentarz

10 Jak na taka cene to REWELACJA. Polecam zdecydowanie wszystkim ktorzy chca miec bardzo dobry dzwiek nie wydajac za duzo kasy. Swietnie wspolpracuje z PowerDVD XP 4.0 - daje prawdziwy Dolby Digital. Polecam. Jednak uwaga - jezei masz pokoj powyzej 35m kwadratowych to pomysl o czym innym (mocniejszym). Na zakonczenie powiem jeszcze tylko jedno - ogladnijcie 3000 Mil do Graceland na DVD na tym zestawie - prawdziwy wypas ;-).

8 Polecam ten produkt amatorom dobrego dzwieku. Jest on rewelacyjny w malych pomieszczeniach. Godny polecenia ze względu na swoja cene do jakosci.Jest jeden minus zbyt twardy bas.

10 Nieprawdopodobny dzwięk z Twojego PC, z kartą SoundBlaster Live. Warto zainwestować, brak tylko kolorowych nakładek które są na zdjęciach, ale to szczegół, można nieźle pohałasować!( sprawdzone)

10 Dobre to malo powiedziane. Bardzo dobre wykonanie, bardzo starannie opakowane - w sumie można sie zdenerwowac odpakowując tyle jest zabezpieczeń i folii - ale chyba o to chodzi. Dzwięk - nie mam niestety porównania. Jeśli ktoś ma mały pokoik to ideał - trzeba pamiętać, że to głośniki do komputera. Bass piękny, niski i nie jest przesadzony. Idealnie nadaje sie zarowno do techno jak i do muzyki klasycznej. Choc cena wysoka naprawde jestem zadowolony z zakupu. Polecam.

10 Bardzo dobre głośniki, warte swojej ceny.

9 są świetne - zwłaszcza subwoofer - i naprawdę bardzo głośne :) satelity mogłyby być trochę mocniejsze ale i tak te głośniki z moim SB AUDIGY tworzą naprawdę mocny zestaw. W TEJ CENIE - POLECAM!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tesz jestem na kupnie głośników jeszc ebrakuje mi 200 ale takie do 600 na pokuj 5x5 kupie coś zeby na fula nie leciały pierdziochy i żeby zrobić dyskoteke jak nie ma starych:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TRG-5S-1800-A-3 MAGIC

System głośników 5+1.

Subwoofer i 5 satelitów.

Zasilacz wewnętrzny.

Dołączona grafika

TRG-5SR-3000-A-4 MAGNUM

System głośników 5+1.

Subwoofer i 5 satelitów.

Zdalne sterowanie.

Zasilacz wewnętrzny.

Dołączona grafika

System głośników 5+1.

Subwoofer i 5 satelitów.

Satelity z 2 głośnikami.

Drewniany subwoofer.

Zasilacz wewnętrzny

Dołączona grafika

NO to są te 3 modele ktoe mu się spodobały, ja się nei znam na tych zestawach, wydaje mi sięże nie opłaca się kupować Głośniki Creative Inspire 5.1 5100 za 324zł 42W RMS  :?  No niewiem czekam na opinie Waszą i sugestie :]

Nailepszy wybór 2 zamierzam go kupić. :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z kolegą Wojwarem. Też mam Inspire 5300 + Sb Audigy, które nabyłem za 600 PLN. Krótko mówiąc dają czadu. Mam pokój 20 m2 i nagłośnienie jest rewelacyjne. Drewniany subwoofer prawie rozwala szyby w oknach. W komplecie z SB Audigy lub SB Live 5.1 tworzą świetny duet. Ewentualnie mogę polecić Logitecha Z-640 - mają trochę większą moc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z kolegą Wojwarem. Też mam Inspire 5300 + Sb Audigy, które nabyłem za 600 PLN. Krótko mówiąc dają czadu. Mam pokój 20 m2 i nagłośnienie jest rewelacyjne. Drewniany subwoofer prawie rozwala szyby w oknach. W komplecie z SB Audigy lub SB Live 5.1 tworzą świetny duet. Ewentualnie mogę polecić Logitecha Z-640 - mają trochę większą moc.

No widzisz ale ja nie moge napotkać tych głośniczków bez dzwiekowki, co myslisz o tym zestawie Creative Inspire 6.1 6700, 460zł to nie tak duzo za około 70W i 7 głośników :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary jak są dobre jeszcze gniusy to ja bym brał chociasz nioe wieże z alegronigdy nie zamawiałem boje się ze mi zepsute dadzom a te Logitecha na pokuj 5x5 dadzom na fula czadu czy słbabee,ile te geniusy nuwki kostzujom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeee

takie logitechy do 5x5.....wow!

chyab cos ci sie pomylilo :lol:

to jest 25m^2 !!!!!!!!

eeee

to jest 25m^2 !!!!!!!!

takie glosniczki, to do 10m max: D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te Inspire 6700 są podobne do 5300 tylko mają trochę większą moc ale żeby wszystkie głośniki podłączyć trzeba mieć Audigy 2 lub coś obsługującego 6.1

Myślę że a 460 zł warto bo i subwoofer mocniejszy o 4 W i głośnik centralny ma specjalną konstrukcję (w Inspire 5300 rolę centrala pełni dowolna satelitka). Wg mnie Inspire 6700 = rozbudowany Inspire 5300 więc powinien być nawet trochę lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja juz bym wolal sie odrobinke wstrzymac, dolozyc 100 zeta i na Allegro zanabyć 4x Altus75 + np. 2x WS 442 albo nawet WS 504 czy WS 303 (cos podobnego) .... nie jest to 5.1 (tylko 4.0), ale na 30% glosnosci zagluszy Ci te wszystkie Twoje zestawy 5.1, a przy tym jakos dzwieku nieporownywalna, bassik duzo nizszy, cieplejszy i ten olbrzymi zapas mocy ;D 25m^2 tym naglosnic to pryszcz, spoko imprezke mozna przy takim sprzecie robic ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeee

to jest 25m^2 !!!!!!!!

takie glosniczki, to do 10m max: D

Każdy ma inne wymagania. Ciekawe czy kolega Bruce testował Logitechy Z 640 lub któregoś z omawianych Creativów. Dla mnie poziom głośności przy którym plomby wypadają z zębów jest aż nadto wysoki 8O ale są różne gusta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO wiem GENIUS fajny ale 570 + przesyłka to około 600... :?

ale jak to gra , (a jak sie prezentuje:) można siedzieć i patrzeć w nie zamiast w monitor:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO wiem GENIUS fajny ale 570 + przesyłka to około 600... :?

ale jak to gra , (a jak sie prezentuje:) można siedzieć i patrzeć w nie zamiast w monitor:)

a jak oceniasz jakosc dzwieku przy tej glosnosci???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...