Gość Harry Lloyd Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 Chciałbym sobie kupić jakiś gramofon do okazlonalnego słuchania vinyli (muzyka elektroniczna), a także zgrania ich na PC. Na allegro jest pełno wynalazków z USB, ale podejrzewam że to nie ma sensu. Dawniej miałem gramofon JVC, ale wtedy na słabym sprzęcie bez equalizera dźwięk był kiepski. Mam zgraną jedną płyte z niego, i na obecnym sprzęcie okazuje sie że jakość dźwięku była bardzo dobra, tak więc żałuję że go już nie mam. Co do napędu to chyba paskowy powinien wystarczyć, choć czytałem że mają problemy z utrzymaniem tempa, ale nie znam się. Ma służyć wyłącznie do odsłuchu. Wejścia phono nie posiadam, więc potrzebny by także był przedwzmacniacz. Chciałbym się zamknąć w 300 zł łącznie, chyba że za troche więcej miałbym dostać dużo lepsza jakość, co podejrzewam jest nierealne. Mam nadzieję że jakiś konser doradzi coś konkretnego z allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...