sts Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Witam Mam takie pytanie. Internet Blueconnect poprzez modem usb Huawei E160, w komputerze mam usb1.0 czy to ma wpływ na szybkość działania internetu? Czy dodatkowa karta na pci z portami usb 2.0 poprawi prędkość internetu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Ten modem chyba nie obsługuje HSPA+, więc Twoje USB 1.1 (1.0 ma za małą sprawność prądowa żeby modem zadziałał, więc pewnie masz 1.1) wąskim gardłem nie będzie - zapewnia do 12Mb/s, a HSDPA ma do 7.2Mb/s ale tylko pod nadajnikiem ;) więc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Dzięki za szybka odpowiedz. Okazuje sie że jednak w mojej płycie jakiś ecs (kt333) jest usb2.0 mój modem: Transmisja Danych GPRS takEDGE takUMTS takpobieranie danych HSDPA [Mbps] 3.6HSPA+ nie U mnie transmisja danych jest po EDGE (siła sygnału 98%), UMTS niestety nie działa a szkoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...