Skocz do zawartości
Pietrro

Tv 46-47 cali do 5000

Rekomendowane odpowiedzi

Nadchodza swieta i ostatecznie musze zdecydowac jaki TV wybrac. Warunki sa miej wiecej takie:

Preferowany rozmiar TV ? 46-47"

Wielkość pokoju ? 5x5m

Jaki sygnał ? glowne wysoka rozdzielczosc(gry natywna,fily 720,1080) oraz cyfrowa upc

Jaka odległość od ekranu ? 3m

Jakie urządzenia do podłączenia? komputer hdmi-dvi,ps3

Jaka klasa cenowa? okolo 5000zl

Więcej oglądasz w dzień czy w nocy? glownie po pracy wieczorem

Jakie masz nasłonecznienie pokoju ? male, pokoj posiada rolety

Ile osób zasiada przed telewizorem? zazwyczaj 1-2 ale czasem z 5 osob

jaki masz telewizor? – Philips 32 PF5331

Przeznaczenie – 50% czasu filmy glownie 720p i 1080p,30% gry w natywnej 1080p i 10% tv cyfrowa

Ma stać czy wisieć? wisieć

Duzo ogladam filmow poprzez komputer wiec tryb pc musi byc ok, lubie sobie pograc wiec input lag nie moze mi przeszkadzac w graniu. Tv ma slozyc jako monitor wiec tylko energooszczedne konstrukcje wchodza w gre bo bedzie czesto wlaczony no i plazmy tez chyba odpadaja bo nie moze meczyc wzroku.

Na oku mam lcd:

Sony KDL-46EX710

Philips 46PFL7605H

Toshiba 46VL733G

Sharp LC-46LE705EV

Samsung UE46C6500

I plazmy:

Panasonic TX-P46G20E

LG 50PK950

A tym,ze sklaniam sie ku lcd bo tv bedzie glownym monitorem komputera a zalezy mi na oczach.

Co polecicie z wyzej wymienionych modeli? Najwazniejsza jest dla mnie jakosc obrazu ale w rownej mierze czas reakcji w zwiazku z grami oraz energooszczednosc w zwiazku z uzyciem tv jako monitora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup plazmę Panasa do filmów/gier/TV i jakiś prosty monitor LCD do "pracy w wordzie" :P , przeglądania netu, itp Praca z dokumentami na jakimkolwiek TV to w dłuższej perspektywie czasowej katorga dla oczu - przynajmniej IMHO. Za jakieś 400-500 PLN kupisz coś 19" 4:3 z matowym ekranem za co oczy podziękują Ci wiele lat później.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi