Pietrro Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Nadchodza swieta i ostatecznie musze zdecydowac jaki TV wybrac. Warunki sa miej wiecej takie: Preferowany rozmiar TV ? 46-47" Wielkość pokoju ? 5x5m Jaki sygnał ? glowne wysoka rozdzielczosc(gry natywna,fily 720,1080) oraz cyfrowa upc Jaka odległość od ekranu ? 3m Jakie urządzenia do podłączenia? komputer hdmi-dvi,ps3 Jaka klasa cenowa? okolo 5000zl Więcej oglądasz w dzień czy w nocy? glownie po pracy wieczorem Jakie masz nasłonecznienie pokoju ? male, pokoj posiada rolety Ile osób zasiada przed telewizorem? zazwyczaj 1-2 ale czasem z 5 osob jaki masz telewizor? – Philips 32 PF5331 Przeznaczenie – 50% czasu filmy glownie 720p i 1080p,30% gry w natywnej 1080p i 10% tv cyfrowa Ma stać czy wisieć? wisieć Duzo ogladam filmow poprzez komputer wiec tryb pc musi byc ok, lubie sobie pograc wiec input lag nie moze mi przeszkadzac w graniu. Tv ma slozyc jako monitor wiec tylko energooszczedne konstrukcje wchodza w gre bo bedzie czesto wlaczony no i plazmy tez chyba odpadaja bo nie moze meczyc wzroku. Na oku mam lcd: Sony KDL-46EX710 Philips 46PFL7605H Toshiba 46VL733G Sharp LC-46LE705EV Samsung UE46C6500 I plazmy: Panasonic TX-P46G20E LG 50PK950 A tym,ze sklaniam sie ku lcd bo tv bedzie glownym monitorem komputera a zalezy mi na oczach. Co polecicie z wyzej wymienionych modeli? Najwazniejsza jest dla mnie jakosc obrazu ale w rownej mierze czas reakcji w zwiazku z grami oraz energooszczednosc w zwiazku z uzyciem tv jako monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 Kup plazmę Panasa do filmów/gier/TV i jakiś prosty monitor LCD do "pracy w wordzie" :P , przeglądania netu, itp Praca z dokumentami na jakimkolwiek TV to w dłuższej perspektywie czasowej katorga dla oczu - przynajmniej IMHO. Za jakieś 400-500 PLN kupisz coś 19" 4:3 z matowym ekranem za co oczy podziękują Ci wiele lat później. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...