Czacha Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 Ze sprzetem pojde dzisiaj... kupiony w sobote, wiec bez obaw :) Odswiazanie mam 100Hz... w innych jakos mnie oczy bola ;-) Mowie, przetestowalem detki z wszystkich serii, stare oraz nowe VIAPacki, DX8 jak i DX9... no i nic.. nadal to samo. Zreszta.. nawet w WIN98 na deafultowych sterach widac te mrowienie, wiec nie jest to na 100% wina sterownikow.. tylko karty badz zasilacza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 W Katowicach są te Winfasty po 535 zł, właśnie dzisiaj kupiłem. Miałem zamiar <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Radeona 9100, ale nie było i się skusiłem na Winfasta, nie wiem czy dobrze zrobiłem bo żadko gram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacha Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 za taka cene to chyba wato.. bedzie na potem.. moze aqrat zaczniesz grac ;-) ogolnie Ti4200 jest wydajniejsze od 9100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 A głośny jest wiatrak w tej karcie ? Dopiero wieczorem będę instalował a już jestem ciekawy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacha Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 Ja nie slysze go bo wiatrak w obudowie go zaglusza ;-) Ale chyba nie jest zle.. pracuje sporo ciszej niz na moim starym GF2Ti ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacha Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zawiozlem karte do serwisu, jutro mam sie dowiedziec co i jak. Wkurzylem sie troche, bo gosc powiedzial ze moze przetestowac karte na moim kompie, ale... to bedzie kosztowalo 50zl 8O Zostawilem wiec sama karte. Martwi tylko to, ze jesli karta bedzie sprawna, ja nie bede wiedzial, ze ty wina zasilacza, moze pamieci, a moze plyty glownej... i czort wie co innego brac ;-) Na R9500/PRO nie mam jeszcze kasy... na GF2Ti Ultra juz mam kupca... ehhh.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@jkel Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 co do tych migotan to takie cos sie pojawia u mnie jesli odpale moj sprzet audio na maxa (jakies 92dB) ;) widac wtedy ze obraz drzy/migocze ale deszczu, mgly anni innych anomalii pogodowych nie zanotowalem ;) wiec moze wina lezy po stronie jakiegos calkowicie innego sprzetu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 Jeszcze 2 rzeczy: - czy nie ustawiłeś koło monitora jakichś dużych głośników, - czy do gniazdka z którego jast zasilany komp nie podpiąłeś jakiegoś urządzenia o dość dużej mocy, bo to powoduje niekiedy migotania. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacha Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 nic z tych rzeczy panowie kolumny stoja na podlodze 5m od kompa.. fakt ze duze.. no ale bez przesady ;-) najdziwniejsze jest to, ze na starej karcie, ktora teraz wsazdilem, wszystko jest OK zaluje ze nie moglem sprawdzic czy to nie wina zasilacza.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Jak wczoraj pisałem kupiłem Winfasta Ti4200 i mam taki problem: po formacie dysku i zainstalowaniu Win Me zainstalowałem sterowniki do grafiki z płyty producenta później sterowniki do płyty (epox 3RDA) i za chiny nie mogę ustawić szybkości odświeżania, do wyboru jest tylko:ustawienia domyślne karty i optymalne. Po zainstalowaniu najnowszych detonatorów dalej to samo. Wie ktoś w czym może być problem ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacha Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Okazalo sie, ze to wina karty - w seriwsie im sie wieszala co jakis czas.. chociaz smug nie mieli ;-) Czekam az znajda mi taka sama... ale bedzie chyba z tym problem. Za tydzien ma byc dopiero dostawa :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacha Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 mam nowa karte, taki sam model .. znow ten sam objaw :( psia jego mać... moze wskazowka bedzie to, ze gdy wlaczam AA efekt ten sie poglebia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Nvidia i wszystko staje sie jasne :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@jkel Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 sprawdz w biosie napiecie na karcie i inne duperele. kto wie, moze tam zonk siedzi :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 :o Wow.. nie ma co nie kupie Winfasta :D Sam mam zreszta obecnie Winfasta gf 2 Pro i mam same z nim problemy. Wiatraczek jush 2 miechy po kupnie siadl i od tej pory musze regularnie co 3 tyg czyscic i traktowac go olejem :] Dochodzi jeszcze sprawa pionowych paskow... poza grami z serii Fifa to reszta mi sie wiesza (nie chce mi sie pisac o co biega przez prawie 2 lata sie nie udalo rozwiazac tego problemu i koniec) :/ Teraz prawie nie gram wiec mi to rybka hehe dobrze ze przy renderingu sie nie wywala :D Ciekawi mnie teraz czy ludzie maja siakies problemy z MSI? Zwlaszcza z gf4 ti4200 AGPx8 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@jkel Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 ja wlasnie sie przymierzam do kupna MSI gf4 ti4200 agp8 128mb i z tego co slyszalem to jest normalnie gites paprykarz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Jak wczoraj pisałem kupiłem Winfasta Ti4200 i mam taki problem: po formacie dysku i zainstalowaniu Win Me zainstalowałem sterowniki do grafiki z płyty producenta później sterowniki do płyty (epox 3RDA) i za chiny nie mogę ustawić szybkości odświeżania, do wyboru jest tylko:ustawienia domyślne karty i optymalne. Po zainstalowaniu najnowszych detonatorów dalej to samo. Wie ktoś w czym może być problem ???Ponawiam pytanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacha Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 uwaga... wyminilem zasilke i... jest super :D :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algier Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 uwaga... wyminilem zasilke i... jest super :D :D :D :Dtakie samo rozwiązanie jak u mnie ! Te Winfasty z AGP8x pobierają widocznie więcej prądu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacha Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Tzn.. mialem 350W a teraz mam 300W ;-) Raczej chodzi o filtrowanie jakichs zaklucen, moze o napiecie.. e.. sam nie wiem gdzie bo sie nie znam ;-) Ale moc jest slabsza :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacha Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Sluchajcie, a powiedzcie mi jak to jest z temperaturka grafy? Bo wlasnie dotknalem radiatorow na pamieciach i mysle ze smialo mozna tam jajko usmazyc ;-) Zmienialiscie radiatorki albo wiatrak? Wyglada to wszystko solidnie, ale nie wiem jak to sie sprawdza w dzialaniu ;-) Narazie dorzucilem doatkowy wiatrak wewnatrz obudowy i dmucha miedzy grafe a karte muzyczna... odrazu temperaturka spadla. Czy moze mam sie w to nie bawic i zostawic tak jak jest? ;-) Aha.. co to za soft na plycie jest? ;-) Zawsze podchodze do takich rzeczy z dystansem, ale moze da sie cos o tym dobrego powiedziec? Widzialem ze jest tam jakies ustrojstwo do monitorowania temperatury karty graficznej.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Sluchajcie, a powiedzcie mi jak to jest z temperaturka grafy? Bo wlasnie dotknalem radiatorow na pamieciach i mysle ze smialo mozna tam jajko usmazyc ;-) Zmienialiscie radiatorki albo wiatrak? Wyglada to wszystko solidnie, ale nie wiem jak to sie sprawdza w dzialaniu ;-) Narazie dorzucilem doatkowy wiatrak wewnatrz obudowy i dmucha miedzy grafe a karte muzyczna... odrazu temperaturka spadla. Czy moze mam sie w to nie bawic i zostawic tak jak jest? ;-) Aha.. co to za soft na plycie jest? ;-) Zawsze podchodze do takich rzeczy z dystansem, ale moze da sie cos o tym dobrego powiedziec? Widzialem ze jest tam jakies ustrojstwo do monitorowania temperatury karty graficznej.... Jesli mowisz o Winfascie BOX to dla mnei chlodzonki jest bardzo dobre, narazie nie zamierzam nic zmieniac. CO do softu i monitorowania to WInfast GF4Ti 4200 BOX nei ma monitoringu :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algier Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 może chłodzonko jest i dobre ale radiator gorący! a co do zasilacza to jeden drugiemu nierówny! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 może chłodzonko jest i dobre ale radiator gorący! a co do zasilacza to jeden drugiemu nierówny! :) NO a jaki ma byćradiator ? Zimny ? :lol: Wlasnie po to jest radiator aby odbieral ciepło od nagrzewających się komponentów i oddawał to ciepło do atmosfery 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...