krzyysiu Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Witam Poszukuje jakiegoś lapka do 1600zl +/- 100zł. Wykorzystywany będzie głównie do neta / gg / muzyki / pracy biurowej / rzadziej programowania / czasem jakieś programy typu AutoCad / Mathcad. Wymagań co do grafiki zbyt dużych nie mam, chociaż miło by było gdyby dało się odpalić jakieś nowsze tytuły, ale nie jest to konieczne. Najważniejsze dla mnie to dobry procesor, ram i długo trzymająca bateria. Do pracy w domu mam zamiar używać oddzielnego monitora 19", więc wyjście HDMI byłoby mile widziane. Dobrze, żeby nie ważył zbyt dużo i był w miare wytrzymały, bo mam zamiar nosić go czasem w plecaku na uczelnie. Sam nie wiem, czy lepiej netbooka 12", czy notebooka 15,6". Co polecacie? Win7 mam z uczelni, więc systemu nie wliczam w cenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 (edytowane) moze to: Laptop MSI CX605-059XPL w Morele.net wyglada solidnie, w miare dobry procek i grafika na ktorej odpalisz jakies gry :) lub: http://www.morele.net/laptop-msi-cx605-058xpl-350504/ Edytowane 9 Listopada 2010 przez gronio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyysiu Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Wszystko ładnie pięknie, tylko czas pracy na baterii ~1,5h trochę mało :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 za ta kase bedzie Ci ciezko kupic lepszego notebooka. wiec zostaje Ci chyba tylko netbook :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyysiu Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 sumka niestety nie za duża, ale co zrobić :? a z netbooków jest coś wartego polecenia za ten pieniądz i podchodzącego pod moje wymagania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 http://www.x-kom.pl/p/58392-netbook-12,1-asus-eee-pc-1215n-d525-2048-320-srebrny-mat.html 12.1", dwa rdzenie, Nvidia ION, na baterii średnio 4.5h pracy; Ma złącze HDMI; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 podobno atom nie jest mega wydajny ale powinien sprostac w podstawowym dzialaniu :) w sumie za ta cene ladny sprzet. 12" to juz cos, a nie 8 lub max 10" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyysiu Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Dzięki Panowie, wcześniej też się nad nim zastanawiałem i w końcu zdecydowałem się na tego asusa :) Teraz mam jeszcze jedno pytanie: warto dołożyć 100pln do wersji z 3GB ramu? Taki układ (1+2GB) działa w dual-channel? Opłaca się to w ogóle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...