Wojt11 Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2010 Witam. mam problem z konfiguracją zestawu: - Corsair DDR3 2X 2GB 1333MHz CL9 (i tak ustawione 9-9-9-24) - Intel Core i5-750 2.66 GHz - płyta główna MSI P55 GD65 - system win7 32bit po zainstalowaniu systemu komputer nie wczytuje win. wyskakuje niebieski ekran, w biosie wszystko ustawione na auto. kombinacji próbowałem różnych, bez skutku. jedynie z jedną kością pamięci wszystko ok, system się odpali. jakie ustawienia zastosować aby wszystko grało? z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2010 Jaki niebieski ekran? Sprawdz pamieci za pomoca MemTest. Moze napiecie za niskie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt11 Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2010 (edytowane) jestem w trakcie robienia testu, ale widzę że jest coś nie tak, czy te pamięci mogą pracować w dual channel? przy pierwszym uruchomieniu komputera windows wczytał się, po chwili pracy wyskoczył niebieski ekran i znów koniec. [/img] Edytowane 15 Listopada 2010 przez Wojt11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel96 Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 Ja bym odpalił na nowo instalkę Windowsa i dojechał do podziału dysków i zobaczył czy przypadkiem dysk systemowy nie jest pusty... Ostatnio też mi się robiły BSODy prz odpalaniu XPeka i jak odpaliłem instalkę XPka na nowo to pokazał, że dysk C jest pusty... Mimo, że były na nim dane... (znaczy pokazywało wolne 80 GB z 80 GB...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 (edytowane) Widać ewidentnie, że pamięci uwalone, nie wiem skąd pomysł na dysk kisiel. Zabrzmiało jak Gotuj Dysk z Kuroniem. Podnieś napięcie dla pamięci na 1,8 bo może nominalne za małe, jak się będą dalej gryzły to wyłącz dual. Poza tym sprawa z przed dwóch tygodni błyskotliwy archeologu. Edytowane 29 Listopada 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt11 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Witam. reklamacja została uznana, jedna kość była wadliwa. teraz szukam nowych pamięci - jakie możecie polecić do danego sprzętu? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt11 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 Witam. zastanawiam sie nad wyborem nowych pamięci, które polecacie? 1. http://www.komputronik.pl/index.php/product/83328/Sprzet_komputerowy/Podzespoly_PC/Kingston_DDR3_2x_2GB_1333MHz_Intel_XMP_CL7_Core_i5.html 2. http://www.komputronik.pl/index.php/product/83524/Sprzet_komputerowy/Podzespoly_PC/Patriot_DDR3_2x_2GB_1333MHz_CL7_Viper_II_Sector_5.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...