KozikTheOne Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2010 Witam. Mam dość dziwny problem (przynajmniej jak dla mnie) z pamięcią RAM. Posiadam RAM OCZ Technology 2x 2GB DDR2 1066MHz Reaper EPP CL5 Heatpipe. Podczas czyszczenia wnętrza PC z różnego kurzu itd, wyciągnąłem także RAMki. Ku mojemu zdziwieniu radiator, do którego przymocowany jest heatpipe wyraźnie dość z sunął się z górnej części RAMu (tak ok 3mm jeszcze zakrywa pamięć górna ale na tzw. styk)Zrobił tak być może pod wpływem ciepła, nie wiem. W każdym razie troszkę mnie to martwi. Odkręciłem obie śrubki mocujące radiator i chciałem wsunąć pamięci głębiej. Niestety taśma trzyma tak mocno, iż próba "oderwania" radiatora wygina płytkę naprawę mocno, więc zrezygnowałem (swoja drogą taśma trzyma tak mocno, że naprawdę nie wiem jak radiator się z sunął bo przecież nic go nie ciągnie). Pytanie czy ktoś już spotkał się z czymś takim i zna jakiś niezbyt inwazyjny sposób na ustawienie radiatora w poprawnej pozycji? Pozdrawiam i z góry dzięki za podpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReMiXs Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2010 Nagrzej dziada z powrotem, od ciepła taśma puści i tyle :P Zrób na odwrót to samo, co wtedy gdy je popsułeś :P 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...