Asterothis Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Witam wszystkich :) Zamierzam zmienić w mym 'pececie' kartę graficzną i co z tym idzie muszę wymienić zasilacz, ponieważ mój jest lipnej firmy (Tracer) i ma 'niby' 400W.. A był kupiony na szybkiego, ponieważ poprzedni Pentagramu mi się zjarał a nie miałem kasy by kupić co innego ;d Kartę chcę kupić następującą - GIGABYTE GeForce GTX 460 768MB DDR5/192bit. Myślę, że to chyba dobry wybór :) Chyba, że macie jakieś inne propozycję ;D A posiadam taki zestaw: płyta główna - Gigabyte GA-G33M-S2 (trochę lipna) procesor - Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40GHz karta graficzna - Palit Nvidia GeForce 8600 GT Sonic+ (Chcę teraz kupić - GIGABYTE GeForce GTX 460 768MB DDR5/192bit) pamięć ram - 6 GB GoodRam'a 800MHz :D 2 x napędy oraz dysk twardy (150 GB (SATA) - także zamierzam dokupić za jakiś czas coś większego). No i do tego 4 wiatraczki (Nie chcę mi się dokładnie wypisywać jakie to są, nie jest to chyba aż takie ważne.. A jak jest to podam :D) + na procku (ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO PWM). No i tak.. Mam na oku taki zasilacz: ZASILACZ CHIEFTEC APS-500S (80+) 500W (1319144722) - Aukcje internetowe Allegro Czy ten na przykład dałby radę z takim sprzętem i tą kartą graficzną? Lub może opłaca się kupić coś lepszego, lepszej jakości w podobnej cenie..? Bo ta karta od GIGABYTE ma zasilanie chyba 2 x wtyk PCI-E 6 pin, tak? Więc zasilacz musiałby takowe posiadać.. Chyba, że się myle, więc proszę mnie poprawić ;) Dzięki za jakiekolwiek odpowiedzi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...