Skocz do zawartości
amstrong

CORSAIR HXEU 520W czy da rade

Rekomendowane odpowiedzi

Witam béde mial taki zestaw

plyta ASUS SABERTOTH55i

procesor: XEON 3440 @ pewnie na 3800Mhz

pamiéci corsair 2x2gb cl7 1600, Mhz

5 x sata hdd 7200rpm

dvd-rom s-ata

3 x 120mm fan

asus xonar d2

gtx460 1gb oc lub radeon 6850

czy zasilacz który juz mam czyli corsair 520w 520HXEU da rade przepraszam za brak polskich znakow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale przy zdobywaniu nowych rekordów w benchmarkach na nim to zapomnij bo jak podbijesz proca do 4.2Ghz+ to myślę że może nie wstać... Ale przy tym co pisałeś czyli 3800Mhz nie powinno być większy problemów. Osobiście jestem fanatykiem ciszy to mając konfigurację: Q8200, GTX260, 2Gb ramu. Mam zasilacz Corsair 750 wat ale niestety nie modularny co mi się bardzo nie podoba ale ta cisza, mniam. No ale to tak się tylko rozpisałem o swoim konfigu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moim zdaniem głowę możesz mieć spokojną ponieważ karty które wymieniłeś ładnie wypadają jeśli chodzi o pobór prądu, a zasilacz jak dla mnie ten 520 watt to w swoim przedziale watt jest to jeden z największych wymiataczy na rynku gwarancja, wykonanie, cisza. Czego chcieć więcej? :) Poczekaj jeszcze co napiszą admini/moderatorzy i inni ludzie kompetentni ja ci napisałem z własnego doświadczenia. A jeśli chodzi o zestaw z takim podobnym albo gorszym zasilaczem to mój kolega ma AMD 1055T@4.1Ghz, Ati 4850, 8Gb ramu. I wszystko ciągnie mu jakiś marny OCZ 500watt. To patrząc właśnie na zestaw tego kolegi wydaje mi się że problemów u ciebie żadnych nie będzie tym bardziej że masz zasilacz od Corsair a nikt przecież nie napisze że Corsair to jakaś firma skrzat, bo produkty ma porządne.

Dlaczego OCZ marny? Jakoś ich wykonanie do mnie nie przemawia co jedyne nowa seria z certyfikatem gold jest ciekawe chociaż ma ceny nie satysfakcjonujące.

Edytowane przez Pisvino

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jednym build logu na zagranicznej stronce, zasiłka 300W w budzie ITX ciągnęła HD5850 OC + i5 (clarkdale) @ 4,6ghz a tu ktoś wyjeżdża, że 520w nie da rady z quadcore i gtx460/hd6850... haha

Mieczaki.

Moj szefunio GPS 450 z 350W na linii 12V ciagnal X6 i 470tke ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze obciagnijcie sobie napiecia w temacie o Pentagramie albo innych 300 Watowcach.

Wracajac do tematu to bzdura jest, ze Corsair nie udzwignie tego proca kreconego powyzej 4Ghz, natomiast 3.8 Ghz juz tak. Ta jednostka bez zajakniecia znosi duze obciazenia i spokojnie pocisnie z duzym OC. To jeden z najlepszych ogolnie zasilaczy w kategorii 500W na rynku.

Edytowane przez CLAU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

genialny zasilacz, mam od 4 lat i jedyne co zrobilem to fanswap kilka miesiecy temu bo standardowy zrobił się nieznośny (tzn. terkotanie z odleglosci kilka cm co dla mnie jest nie dopuszczalne!)

Ciągnie u mnie Q9550 C1 na 4,0GHZ i HD4850 Sonic Edition podkręconego do 780mhz@2480mhz.

Do tego 3 dyski twarde HDD.

pełno stuffu pod usb

dvd sata

itd.

Mało tego zasilacz ma wentylator teraz Noiseblocker PL puszczony na 600RPM i tak chodzi po 3-4 doby bo nie lubię go wyłączać.

Nie grzeje się ani troszkę :)

Nie zmieniaj go bo to jeden z najlepszych jaki mogleś kupic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogles wymienic ten wiatrak na gwrancji, Corsair nie robi klopotu i dobrze podchodza do klienta. Moj ma ponad 3 lata i nic nie piszczy ani nie terkota - zachowuje sie jak po wyjeciu z pudelka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi