Pomaranczan Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2010 Witam, chciałbym skonfigurować moje łącze internetowe(1mb) które jest dzielone na 2 komputery w taki sposób by każdy komputer miał do dyspozycji 512. Trochę czytałem na forach i jedyne co udało mi się ustalić to to iż są 2 sposoby na uzyskanie danego efektu: 1. Konfiguracja routera (funkcja QOS?) - niestety nie jestem pewny czy mój router ma taką możliwość 2. Program ograniczający przepustowość łącza Proszę o waszą wypowiedź którą z alternatyw mi polecacie, może istnieje jakaś inna o której nie wspomniałem - podzielcie się wiedzą Aha i jeszcze jedno gdyby ktoś mógł pomóc w konfiguracji danego sposobu to byłbym bardzo wdzięczny Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2010 (edytowane) Qos na tym sofcie jest tragiczny i niedopracowany... Możesz użyć odpowiedniego programu, który przytnie łącze w obu komputerach - najpopularniejszym jest NetLimiter - jest po polsku, więc nie powinien sprawić większych trudności w konfiguracji (wersja testowa działa przez 27 dni)... Edytowane 5 Grudnia 2010 przez Wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomaranczan Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 Wreq a coś podobnego do tego NetLimiter tyle że nie płatne istnieje? Aczkolwiek szukałem w internecie lecz znalazłem tylko kilka programów z czego połowa nie działała, a reszty nie dało się ściągnąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomaranczan Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2010 Dowiedziałem się że istnieje coś takiego jak "priorytety". Jeśli ktoś coś o nich wie byłbym wdzięczny o podzielenie się wiedzą. A chodzi jak w temacie by przeglądając internet na 1 pc to na 2 grając w gry nie było "lagow". Z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...